ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέσμευση Σταϊκούρα με αφορμή την επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Δέσμευση Σταϊκούρα με αφορμή την επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τον προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καταδίκασε απερίφραστα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενώ δεσμεύετηκε ότι οι πράξεις τυφλής βίας θα εξοστρακιστούν από τα πανεπιστήμια. 

«Ως Έλληνας πολίτης, καταδικάζω απερίφραστα τον αποτρόπαιο και ανατριχιαστικό προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από ολιγάριθμη ομάδα τραμπούκων. Ως μέλος της κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκφράζω, και δημοσίως, την αμέριστη συμπαράστασή μου στον κ. πρύτανη, με τον οποίο επικοινώνησα τις προηγούμενες ημέρες» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε σημερινή ανακοίνωσή του σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο γραφείο του πρύτανη του ΟΠΑ την περασμένη Πέμπτη.

Ο κ. Σταϊκούρας εκφράζει την πεποίθηση πως «η κοινότητα θα εξοστρακίσει από τον χώρο του Πανεπιστημίου, χώρο ελευθερίας, δημοκρατίας, έρευνας και εκπαίδευσης, κάθε φορέα τραμπουκισμών» και δεσμεύεται ως υπουργός Οικονομικών πως «μαζί με την κυβέρνηση, να εκμηδενίσουμε τις πράξεις τυφλής βίας από τα ελληνικά πανεπιστήμια».

«Είναι βέβαιο ότι στα πανεπιστήμια, οι δυνάμεις της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της εργασίας, της δημιουργίας και της παραγωγής, θα επικρατήσουν και θα επιτελέσουν την υψηλή αποστολή τους» καταλήγει ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Προστασίας Πολίτη μετά από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη αποφάσισε το Σάββατο την επικήρυξη των δραστών για την επίθεση στο πρύτανη της ΑΣΟΟΕ με 100.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη χρηματική αμοιβή σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει έκκληση σε όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ