ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25 κατά Χρυσοχοΐδη για την επικήρυξη των δραστών της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

ΜέΡΑ25 κατά Χρυσοχοΐδη για την επικήρυξη των δραστών της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δριμεία κριτική στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την επικήρυξη των δραστών της επίθεσης κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, σε σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης του φυγόποινου Χρήστου Παππά της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ασκεί το ΜέΡΑ25.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η επικήρυξη με 100.000 ευρώ των δραστών της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «έρχεται σε αισθητή αντίθεση με τη σωρεία δικαιολογιών και θεσμικής ανοχής που μετήλθε στην υπόθεση του (ακόμα) φυγόποινου Χρήστου Παππά».

Ειδικότερα, το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι καταδίκασε την επίθεση στον πρύτανη, αλλά, προσθέτει, «μένουμε έκπληκτοι από τη διαφορά προτεραιοτήτων μεταξύ μιας επαίσχυντης πλην αναίμακτης επίθεσης, και τη σύλληψη του υπαρχηγού μιας εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνεται με πολύ αίμα, βαριά εγκλήματα και πολύ τρόμο».

«Διορθώνουμε», συνεχίζει το ΜέΡΑ25 στην ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας:

«ΔΕΝ μένουμε έκπληκτοι. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς πολιτική χρήση δύο μέτρων και δύο σταθμών που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σε κάθε πεδίο, από την διαχείριση της δημόσιας τάξης μέχρι τη διαχείριση της πανδημίας».

Δηλαδή, αναφέρει, «στο βωμό μιας βραχύβιας και απατηλής "ιδεολογικής ηγεμονίας", η κυβέρνηση θυσιάζει κάτι πολύ σοβαρό: την εμπιστοσύνη των πολιτών, που φανερά πλέον βρίσκονται ένα βήμα πριν την καθολική αμφισβήτηση των κυβερνητικών πολιτικών».

Καταλήγοντας, το ΜέΡΑ25 θεωρεί ότι για την κυβέρνηση «το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο. Και σίγουρα θα υπερβαίνει τον Φαρ-Ουέστ κουμπαρά του κυρίου Χρυσοχοϊδη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ