ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό περαιτέρω μέτρα για τη Θεσσαλονίκη

Κικίλιας: Θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό περαιτέρω μέτρα για τη Θεσσαλονίκη
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την πρόθεσή του να εισηγηθεί περαιτέρω μέτρα στον πρωθυπουργό για τον περιορισμό του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, που ξεπέρασε σε κρούσματα την Αττική, έχει προβληματίσει ιδιαίτερα κυβέρνηση και υγειονομικές Αρχές.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας μετά από σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως επρόκειτο για μια δύσκολη συζήτηση.

Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση θα στηρίξει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

«Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδύνεψαν και διακινδυνεύουν τη ζωή και την υγεία όλων» είπε ο κ. Κικίλιας, εξηγώντας πως η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Θεσσαλονίκη.

«Καταλαβαίνω το άγχος και την αγωνία του κόσμου, αλλά η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, αποκαλύπτοντας την πρόθεσή του να ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη περισσότερα μέτρα για την συμπρωτεύουσα.

Ζέρβας: Έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στις 8-9 το βράδυ

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, που περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 η ώρα το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού, προανήγγειλε και ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown» ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στη συμπρωτεύουσα, πολεμική.

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα, στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ