ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Δεν θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για τον Μεγάλο Περίπατο

Θεοδωρικάκος: Δεν θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για τον Μεγάλο Περίπατο
ΙΝΤΙΜΕ

Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης νομοθετική πρωτοβουλία για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας επεσήμανε στη Βουλή ο Τάκης Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε πως εναπόκειται στο Δήμο Αθηναίων αν θα προχωρήσει το έργο.

«Εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση για νομοθετική πρωτοβουλία που θα καλύπτεται η σχετική πλημμέλεια. Είναι απολύτως σεβαστή η απόφαση ΣτΕ και ο Δήμος στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του θα πρέπει να κρίνει αν θα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος - και σε ποιο βαθμό- τηρώντας όλους κανόνες δημόσιου λογιστικού», είπε ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Πάνου Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί για το έργο, η απόφαση του ΣτΕ. Σημείωσε δε, πως η κυβέρνηση σέβεται τη διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός επέκρινε την κυβέρνηση ότι συνέπραξε στο να μπορούν κάποιοι να πετάνε το δημόσιο χρήμα. Αναφερόμενος ειδικά στον υπουργό Εσωτερικών υποστήριξε ότι με την υπογραφή του, διευκόλυνε τον δήμαρχο Αθηναίων να προχωρήσει το μεγαλεπήβολο σχέδιό του για ένα έργο με σκουριασμένες ζαρντινιέρες και ξεραμένα φυτά, που καταρρέει.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ