ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Lockdown: Τα SMS και το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Lockdown: Τα SMS και το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας
INTIME NEWS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το νέο lockdown που τίθεται σε εφαρμογή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, μετά από τις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η αποστολή SMS θα γίνεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 5:00, όπως ισχύει στη Θεσσαλονίκη.

Στις διευκρινίσεις αυτές αναμένεται να προχωρήσει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο και τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Οι κωδικοί των sms για κάθε δραστηριότητα

Η αποστολή των SMS στο 13033 γίνεται ως εξής: Αριθμός λόγου εξόδου από 1 έως 6 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.
• Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό
• Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)
• Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
• Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
• Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
• Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Όσοι στέλνουν SMS θα λαμβάνουν ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας - Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ