ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη στο CNN Greece: Η αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα

Ζαχαράκη στο CNN Greece: Η αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME

προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης οφείλονται στην αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex και είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι μόνο ελληνικό, δήλωσε στο CNN Greece, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως βρίσκεται σε επικοινωνία με την Cisco και μέσα στο επόμενο διάστημα θα εκδοθεί δελτίο Tύπου.

Τα μαθήματα μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν σήμερα στις 8:00 το πρωί για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια με κάθε διδακτική ώρα να διαρκεί 40 λεπτά.

Ωστόσο το πρωί το σύστημα της Cisco (Webex), μέσω του οποίου μαθητές και εκπαιδευτικοί στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας θα πραγματοποιούν τα τηλεμαθήματά τους από σήμερα και για τρεις εβδομάδες «έπεσε».

Κι εκείνοι όμως που κατάφεραν να συνδεθούν στην πλατφόρμα, αντιμετωπίζουν πολλά πρόβλημα και καθυστερήσεις.

Από το πρωί το υπουργείο πραγματοποιεί ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί το πού οφείλεται το πρόβλημα και πώς θα ξεπεραστεί.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10.

Με βεβαίωση μετακίνησης οι μαθητές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Σε αντίθεση με τις δομές τις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Πρωτοβάθμια -στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά δηλαδή- συνεχίζεται κανονικά η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία.

Δια ζώσης συνεχίζουν τη λειτουργία τους και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, στην πλειονότητά τους έχουν προμηθευτεί βεβαιώσεις μετακίνησης, με τις οποίες θα μπορούν να μετακινούνται από και προς το σχολείο τους.

Όσο για τους γονείς, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033, με τον αριθμό 4. «συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».

Η μετάβαση του μαθητή θα πρέπει να γίνεται από έναν γονέα, ενώ χρειάζεται και μια βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Τέλος, όσον αφορά τα ΑΕΙ, συνεχίζουν τη λειτουργία τους με τηλε-εκπαίδευση και αναστέλλεται κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία, πρακτική άσκηση, εξετάσεις με φυσική παρουσία και η λειτουργία βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Παράλληλα απαγορεύονται οι ημερίδες, τα συνέδρια και οι εκδηλώσεις εντός των Πανεπιστημίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ