ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής κατά ΣΥΡΙΖΑ για fake news και προηγούμενης διοίκησης ΟΑΣΘ

Καραμανλής κατά ΣΥΡΙΖΑ για fake news και προηγούμενης διοίκησης ΟΑΣΘ
ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή επίθεση στην διοίκηση του ΟΑΣΘ επί ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος περίπου 21 εκατ. ευρώ, εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για fake news αναφορικά με τον ισχυρισμό περί ακύρωσης διαγωνισμού για την προμήθεια 750 λεωφορείων που είχε προκηρύξει η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Ο απόλυτος ορισμός των fake news. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι αποστρέφεται την αλήθεια», είπε ο υπουργός Μεταφορών και διευκρίνισε ότι ο διαγωνισμός ακυρώθηκε απο την αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών γιατί παραβίαζε ευθέως διατάξεις της εθνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Όπως είπε, είχε υπερβολικές τεχνικές προδιαγραφές, έρχονταν σε σύγκρουση με τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού και δημιουργούσε πολλά ερωτηματικά όσον αφορά στη χρηματοδότηση της διακήρυξης.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της Άννας Ευθυμίου από τη ΝΔ για τον ΟΑΣΘ ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε στη στήριξη του στόλου των αστικών λεωφορείων Θεσσαλονίκης με 165 λεωφορεία τους τελευταίους 15 μήνες.

Όπως είπε, σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ «μπήκαν» 31 νέες γραμμές και 145 λεωφορεία για την περιαστική ζώνη της πόλης. «Ενώσαμε δυνάμεις με τον Δήμο Θεσσαλονίκης που φρόντισε να προμηθευτούμε 15 λεωφορεία από τον Δήμο Λειψίας. Ήδη έχουμε παραλάβει 11 λεωφορεία μεταχειρισμένα, δεκαετίας, αλλά καλύτερα από αυτά του δικού μας στόλου. Επίσης, προχωρήσαμε σε leasing για 180 λεωφορεία και ήδη είναι στους δρόμους εξυπηρετώντας το μητροπολιτικό κέντρο. Παράλληλα δημιουργήσαμε νέα γραμμή διασύνδεσης της πόλης με τα νοσοκομεία. Συνολικά λοιπόν παραλάβαμε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 235 λεωφορεία και σήμερα κυκλοφορούν στην Θεσσαλονίκη 400 λεωφορεία, δηλαδή αύξηση 70%», είπε και συμπλήρωσε ότι εντός του μήνα θα δημοσιευτεί ο διαγωνισμός για την αγορά νέων «πράσινων» λεωφορείων για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Όπως διευκρίνισε, ο διαγωνισμός θα κρατήσει περίπου 18 μήνες γι αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών προχώρησε σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ και σε leasing.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά της διοίκηση του ΟΑΣΘ επί ημερών προηγούμενης κυβέρνησης, ανέφερε πως η σημερινή βρήκε παντού χρέη, μέχρι απλήρωτα ενοίκια και κοινόχρηστα. Τα χρέη σε φόρους, όπως είπε, ανέρχονται σε περίπου 21 εκατ. ευρώ. Συνέχισε δε, λέγοντας ότι η προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΣΘ άφησε απαρχαιωμένο στόλο, με οχήματα που είχαν ηλικία 15 – 18 έτη και πως επέκτεινε το επιτρεπόμενο όριο ηλικίας των λεωφορείων από τα 20 στα 28 έτη. Ο Κώστας Καραμανλής απαντώντας και στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα εξηγώντας πως ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων δεν ακυρώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά από την ανεξάρτητη αρχή προδικαστικών προσφυγών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ