ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Διαξιφισμοί» κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το blackout στην τηλεκπαίδευση

«Διαξιφισμοί» κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το blackout στην τηλεκπαίδευση
Γιώργος Ζάχος / ΙΝΤΙΜΕ

Ένα ολοήμερο μπαράζ δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ έφερε το blackout στην τηλεκπαίδευση την πρώτη μέρα λειτουργίας της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, κατηγορώντας την για ανικανότητα:

«Κυρία υπουργέ της Παιδείας, αρκετή ζημιά έχετε προκαλέσει στην εκπαίδευση μέχρι τώρα. Φτάνει ως εδώ! Παραίτηση, χθες, κυρία Κεραμέως.»

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Instagram:

«Η κυβέρνηση των «αρίστων» και του «επιτελικού κράτους» συνεχίζει να αυτογελοιοποιείται. Μετά τις μάσκες- τεντόπανα στα σχολεία, τώρα αποδεικνύουν την ανικανότητά τους και στην αδυναμία τους να οργανώσουν την τηλεκπαίδευση, αφού επί τόσους μήνες δε φρόντισαν να ετοιμάσουν τίποτα άλλο παρά την αυτοπροβολή τους στα αδρώς επιχορηγούμενα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα.»

https://www.instagram.com/p/CHXwhgQJZhW

Κάλυψη στην Κεραμέως

Ωστόσο, ο Στέλιος Πέτσας έδωσε πλήρη κάλυψη στη Νίκη Κεραμέως, δηλώνοντας ότι:

«Είναι αστείο το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης οφείλονται σε πρόβλημα του Server της Cisco και γίνεται προσπάθεια να επαναλειτουργήσει η πλατφόρμα μέσα στην ημέρα».

Θράσος

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας με απύθμενο θράσος χαρακτήρισε «αστείο» το αυτονόητο αίτημα για παραίτηση της κας Κεραμέως μετά το νέο φιάσκο με την τηλεκπαίδευση.[…]

«Με λίγα λόγια, το μόνο που είναι αστείο κ. Πέτσα, είναι οι γελοίες δικαιολογίες για να καλύψετε την Υπουργό που με τις παλινωδίες της περνά κάθε μέρα σαν οδοστρωτήρας πάνω από τη δημόσια Παιδεία.»

Κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους

Στην ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ξανά ο Στέλιος Πέτσας:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν βγαίνουν να αναγνωρίσουν ότι έκαναν λάθος χρεώνοντας στο Υπουργείο Παιδείας ένα πρόβλημα της πλατφόρμας σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά επιμένουν κιόλας! Είτε κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους δεν ξέρουν τι γίνεται γύρω τους, είτε, έστω με καθυστέρηση, έμαθαν τι έγινε, αλλά επιμένουν στην προσφιλή τους τακτική “πες πες κάτι μένει”.»

Fake αντιπολίτευση

Στο θέμα επανήλθαν κυβερνητικές πηγές οι οποίες υποστήριξαν:

«Ο κ. Τσίπρας αντί να διορθώσει τις επιπόλαιες ανακοινώσεις του κόμματός του για το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης, επιχείρησε και αυτός με ανάρτησή του να επιρρίψει ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας. Και μάλιστα ενώ ήταν γνωστό ότι η ευθύνη για τις σημερινές δυσκολίες στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης οφείλονταν σε πανευρωπαϊκό πρόβλημα και συγκεκριμένα σε τεχνικό σφάλμα ενός από τα data center της εταιρίας στο Λονδίνο. Η ανακοίνωση της Cisco δίνει καθαρή απάντηση στα μυθεύματα, όμως ο κ. Τσίπρας συνέχισε στον κατήφορο του λαϊκισμού. Ντροπή!»

Θα μείνει η Cisco;

Με νέα ανακοίνωσή της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί κ. Πέτσα ότι «μίλησε όχι ως κυβερνητικός αξιωματούχος, αλλά ως εξουσιοδοτημένος υπάλληλος της εταιρείας Cisco». Η ανακοίνωση προσθέτει ότι:

«Μετά το σημερινό blackout θα συνεχίσει η κυβέρνηση να εμπιστεύεται την εταιρία Cisco ή θα την αποπέμψει; Είναι αποδεκτό το πρόβλημα μιας εταιρίας να είναι μετατρέπεται σε πρόβλημα όλης της χώρας, ελλείψει εναλλακτικού δημόσιου συστήματος σύγχρονης τηλεκπαίδευσης;»

Αναμένεται συνέχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ