ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα για τη συνεργασία Παπασταύρου με τη Μαρέβα ζητά ο Νικολόπουλος

Έρευνα για τη συνεργασία Παπασταύρου με τη Μαρέβα ζητά ο Νικολόπουλος
Νίκος Νικολόπουλους (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με τη μορφή αναφοράς καταθέτει ο Νίκος Νικολόπουλος στη Βουλή τις καταγγελίες του για το ζήτημα της επαγγελματικής σχέσης του Σταύρου Παπασταύρου με τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα.

Τα στοιχεία που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, όπου συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του για το θέμα αυτό, θα τα αποστείλει -όπως προανήγγειλε- στο ΣΔΟΕ, προκειμένου να υπάρξει έρευνα για το βάσιμο των καταγγελιών.

Στη συζήτηση στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη:

"Θέλω να σας πω ότι –και αν δεν το ξέρετε, δεχτείτε το ως καταγγελία- γράφει το «Hot Doc» και άλλα ηλεκτρονικά δημοσιογραφικά sites ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γκραμπόφσκι εμφανίζονται, σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύπτουν, να χρησιμοποιούν τον ίδιο ΑΦΜ, κάτι το οποίο προφανώς λένε -κι εσείς θα το ξέρετε, γιατί είστε της δουλειάς- ότι είναι παράνομο.

Εδώ θα επιβληθούν κυρώσεις, πρόστιμα, όπως θα κάνατε για τον κάθε πολίτη; Ούτε αυτά τα μάθατε στο Υπουργείο; Κανένας δεν σας τα είπε; Θα εξετάσετε αυτό το τέχνασμα να μπαινοβγαίνει κανένας και μία να λέει «είμαι σε διάσταση», την άλλη να λέει άλλα επιχειρήματα, ότι μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποκρύπτει κάποιος παράνομα περιουσιακά στοιχεία; Μήπως ισχύει κάτι τέτοιο σ’ αυτή την περίπτωση; Μήπως έχουμε απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων;

Αυτά δεν πρέπει να διερευνηθούν; Εγώ δεν είπα ότι είναι έτσι.

Θα εξετάσετε, τέλος, το ενδεχόμενο που αποκαλύπτουν τα περιοδικά, ότι η οικογένεια Κυριάκου Μητσοτάκη γειτνίασε με τον πυρήνα των πρωταγωνιστών του σκανδάλου SIEMENS, αγοράζοντας τα ίδια γειτονικά οικόπεδα και χρησιμοποιώντας τον ίδιο συμβολαιογράφο ή εάν αυτή η γειτνίαση είναι απλά και μόνο γεωγραφική;".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ