ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Δεν θεσμοθετείται άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή

Γεωργιάδης: Δεν θεσμοθετείται άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή
ΙΝΤΙΜΕ

Διαβεβαιώσεις ότι δεν αλλάζουν οι ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων και δεν θεσμοθετείται το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, έδωσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με αφορμή τη σχετική φημολογία λόγω προσθήκης διάταξης για τα καταστήματα που λειτουργούν σε περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων, ανέφερε πως ξεκαθαρίζεται μια γκρίζα ζώνη που υπήρχε για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων: Πρόκειται για μίνι μάρκετ, φούρνους, ζαχαροπλαστεία και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που επειδή άνοιγαν την Κυριακή, οι Περιφέρειες, μετά από καταγγελίες που γινόντουσαν, τους επέβαλαν πρόστιμα ύψους 10.000, 15.000, 20.000 ευρώ.

«Αυτό ρυθμίζουμε, για κάποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανεμπορίου που λειτουργούν σε περιοχές με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, και όχι για κάποιες αλυσίδες όπως ακούσαμε να λέγεται», είπε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις περί μαζικών προσλήψεων στη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, λέγοντας ότι οι προσλήψεις είναι αρκετά περιορισμένες και μάλιστα έχουν περιγραφεί οι ειδικότητες - και όλες αφορούν ειδικότητες πληροφορικής.

Σε ότι αφορά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και την αναπλήρωση εσόδων, ανέφερε ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά δίκαια, πρέπει να υπάρχει ισχυρή Επιτροπή Ανταγωνισμού και αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν η Επιτροπή έχει ένα προϋπολογισμό που τα φέρνει κάθε χρονιά «τσίμα-τσίμα».

Στη συζήτηση στη Βουλή νομοσχεδίου του υπουργείου του, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε την κατάθεση τεσσάρων τροπολογιών, μεταξύ των οποίων μια που θα αφορά στην ένταξη του προϋπολογισμού δημόσιων επενδύσεων σε μια μείζονα κατηγορία δημοσιονομικής ταξινόμησης, όπου θα είναι καθαρά τεχνικού χαρακτήρα, για να μπορεί να έχει ευελιξία το ΕΣΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ