ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕ για τον 27χρονο ισλαμιστή ζητούν Μαρκόπουλος - Πλεύρης

ΕΔΕ για τον 27χρονο ισλαμιστή ζητούν Μαρκόπουλος - Πλεύρης
ΙΝΤΙΜΕ

Την απόδοση ευθυνών στους υπαλλήλους που χορήγησαν άσυλο στον 27χρονο αλλοδαπό που κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS ζητούν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Θανάσης Πλεύρης.

Με ερώτηση προς τον Νότη Μηταράκη που κατέθεσαν στη Βουλή, οι δύο βουλευτές της ΝΔ τον καλούν να απαντήσει εάν θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση στις αρμόδιες υπηρεσίες παροχής ασύλου για το ποιος και πως ενέκρινε την αποχώρηση του 27χρονου από το Τατζικιστάν από τις δομές φιλοξενίας στη Μόρια προς την ενδοχώρα.

Σύμφωνα με τους δύο βουλευτές ο ισλαμιστής που ήταν στη Μόρια μαζί με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του από το 2017 και διέμενε σε διαμέρισμα της Τρίπολης, δίπλα σε κατοίκους της περιοχής, θεωρείται ηγετικό στέλεχος του ISIS. Με δεδομένο ότι ο 27χρονος βρίσκεται στη χώρα από το 2017, στην ερώτησή τους αφήνουν αιχμές για τον τρόπο διενέργειας ελέγχων ασύλου επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο βουλευτές ενεργοποιήθηκαν λόγω του γεγονότος πως εσχάτως υπάρχει κινητικότητα στο θέμα της ενδεχόμενης χρησιμοποίησης ισλαμικής τρομοκρατίας από την τουρκική πλευρά εις βάρος στόχων στην Ελλάδα.

Στην ερώτηση τους προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ζητούν να πληροφορηθούν εάν εντοπιστεί κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και τι μέτρα προτίθεται να λάβει για τον πληρέστερο έλεγχο των αιτούντων άσυλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ