ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Δεν έκλεισαν καταστήματα από τη λειτουργία εκπτωτικών χωριών τις Κυριακές

Γεωργιάδης: Δεν έκλεισαν καταστήματα από τη λειτουργία εκπτωτικών χωριών τις Κυριακές
ΙΝΤΙΜΕ

Απέρριψε ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι η λειτουργία του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα τις Κυριακές έβαλε λουκέτο σε μικρότερα καταστήματα της περιοχής, όπως και ότι τα κυριακάτικα παζάρια ανοίγουν την κερκόπορτα για να σηκώνουν τα καταστήματα ρολά και τις επτά ημέρες την εβδομάδα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος ήρθε σε κόντρα για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, υποστήριξε ότι «προφανώς θα υπάρχουν και στην Ελλάδα καταστήματα τύπου McArthurGlen, όπως παντού στον πλανήτη, όπου οι μικρότερες επιχειρήσεις να μαθαίνουν να επιβιώνουν, δεν είναι η Ελλάδα γαλατικό χωριό». Επέμεινε δε, ότι δεν έκλεισαν καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του εκπτωτικού χωριού από τον Μάρτιο και μετά και πως η εικόνα που έχει είναι πως αναγεννήθηκε η περιοχή.

«Δυστυχώς, μόνον κλείνουν καταστήματα», αντέτεινε ο κ. Καββαθάς κι αυτό -όπως είπε- δεν φαίνεται στο ΓΕΜΗ, καθώς δεν δηλώνονται οι διαγραφές.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου του στην αρμόδια επιτροπή, ανέφερε ακόμη, πως κυριακάτικο παζάρι σε περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων δεν θα υπάρξει κι ότι η λειτουργία τους σε περιοχές που επιτρέπεται δεν ανοίγει την κερκόπορτα για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Την άποψη αυτή διατύπωσε νωρίτερα ο Γιώργος Καββαθάς, εκφράζοντας την αντίθεση της ΓΣΕΒΕΕ στην απελευθέρωση και οριζόντια λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές.

«Δεν μπορούμε να ανοίγουμε παραθυράκι και να ορίζουμε τουριστικό προορισμό όλη τη χώρα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ