ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Έκανε πίσω ο Πολάκης – Κίτρινη κάρτα από Τζανακόπουλο και Γεροβασίλη

ΣΥΡΙΖΑ: Έκανε πίσω ο Πολάκης – Κίτρινη κάρτα από Τζανακόπουλο και Γεροβασίλη
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Το βαρύ κλίμα που είχε δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη οδήγησε σήμερα σε εξελίξεις.

Ο πρώην υπουργός Υγείας κλήθηκε σήμερα να δώσει εξηγήσεις στον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο και τη γραμματέα τη ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε από την Κουμουνδούρου, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι:

«Σε καμιά περίπτωση δεν είχε πρόθεση να αμφισβητήσει τη συλλογικά επεξεργασμένη και αδιαπραγμάτευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και δική του θέση ως γιατρού και βουλευτή, ότι τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρηθούν από όλες και όλους, ως μόνη ασπίδα στη διασπορά του κορωνοϊού εδώ που μας έφτασε η εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης».

Από τη μεριά του, ο κ. Τζανακόπολος επισήμανε ότι: «Τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, τόσο στο μέτωπο του κορωνοϊού, όσο και στο μέτωπο της οικονομίας, που γίνονται πλέον ορατά στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ωθούν την κυβέρνηση σε ένταση των επιθέσεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες της.»

Και υπογράμμισε:

«Για το λόγο αυτό, εν μέσω πανδημίας, και με δεδομένη την ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση της Κυβέρνησης, απαιτείται από το κόμμα και όλα τα στελέχη του αποφασιστικότητα, συνοχή, υπευθυνότητα, και αφοσίωση στην προστασία της κοινωνίας.»

Βήμα πίσω

Είναι σαφές ότι ο κ. Πολάκης έκανε σήμερα ένα βήμα πίσω. Η δήλωσή του που έχει χαρακτήρα «απολογίας» βρίσκεται σε άλλο τόνο από τις αρχικές τοποθετήσεις του για την επίμαχη ανάρτησή του. Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης ανάρτησε φωτογραφία από τραπέζι την Κρήτη μαζί με άλλα έξι άτομα, κατά παράβαση των κανόνων της καραντίνας.

Είναι έκδηλη η διαφορά της σημερινή δήλωσης από την αρχική αντίδραση του κ. Πολάκη στην κριτική που δέχτηκε: «Επειδή είδα πως έδωσε γραμμή το υπόγειο του Μοσχάτου να μπουν τα τρολ του εδώ να κάνουν φασαρία για να καλύψουν την αισχρή αποτυχία της διαχείρισης του Μητσοτάκη για την πανδημία ,ενημερώνω πως είμαι με τεστ Pcr αρνητικός για τον κορωναιό με προχθεσινό τεστ (αλλιώς δεν θα χειρουργούσα ασθενείς) ΑΝΤΕ τσογλάνια κάντε καμία άλλη δουλειά !!!ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ!!!»

Κίτρινη κάρτα

Πέρα όμως από τι είπε ο κ. Πολάκης, η κλήση του να δώσει εξηγήσεις και η δήλωση Τζανακόπουλου ερμηνεύονται ως κίτρινη κάρτα της ηγεσίας του κόμματος προς τον βουλευτή Χανίων. Δηλαδή μια σαφής προειδοποίηση για το προσεχές μέλλον.

Η σκιά του κ. Πολάκη είχε πέσει βαριά πάνω από την Κουμουνδούρου. Πέρα από αυτό καθαυτό το ζήτημα που προέκυψε με την ανάρτηση, τα πράγματα έγιναν χειρότερα από το timing της. Σε μια στιγμή όπου η κυβέρνηση αρχίζει να μπαίνει σε δύσκολη θέση και η πρωτοβουλία Τσίπρα για συναινετικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας «έγραψε» θετικά στην κοινωνία (όπως εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ), η ανάρτηση Πολάκη γύρισε την αξιωματική αντιπολίτευση πίσω στην εσωστρέφεια. Μάλιστα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο κ. Πολάκης έδωσε επιχειρήματα στην κυβέρνηση για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τις ευθύνες της στη διαχείριση της πανδημίας και να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα.

Στη σημερινή συνεδρίαση του «πρωινού καφέ» / πολιτικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο προβληματισμός ήταν εμφανής στα ηγετικά στελέχη του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι άπαντες οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την ανάρτηση του κ. Πολάκη. Ωστόσο, οι διαφωνίες που εκφράστηκαν, διέφεραν αρκετά ως προς την έντασή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ