«Ντροπή σας»: Ένταση μεταξύ Μητσοτάκη - Κουτσούμπα για το Πολυτεχνείο
Ανανεώθηκε:
Κατά την πρωτολογία του πρωθυπουργού προκλήθηκε μικρής έκτασης ένταση, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μην γίνει η πορεία για τη γιορτή του Πολυτεχνείου».
«Κάποιοι μιλούν για την πορεία Πολυτεχνείου, τη μετατροπή μιας πορείας τιμής σε μια πορεία πόνου, μπορούμε να την τιμήσουμε με περιορισμένη και λιτή τελετή και να δηλώσετε όλοι ότι δεν θα συμμετέχετε σε καμία πορεία στο δρόμο, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία τέτοια συμπεριφορά, όπως και την 28η Οκτωβρίου έτσι και τώρα η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μην γίνει η πορεία για τη γιορτή του Πολυτεχνείου. Το ίδιο θα ήθελαν και όσοι πρωταγωνίστησαν», είπε σε έντονο ύφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η αποστροφή αυτή του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε την αντίδραση του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος φώναξε προς τον πρωθυπουργό «ντροπή σας», με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά «Εσείς θα έπρεπε να ντρέπεστε».
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο οποίος απευθυνόμενος στον Δημήτρη Κουτσούμπα του είπε ότι δεν έχει τον λόγο.
«Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ατομική ευθύνη. Η ευθύνη είναι υπευθυνότητα, όχι φταίξιμο», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μητσοτάκης στη Βουλή: Εξαιρετικά κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας
«Στοχευμένο» κατά εβραίων, το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σίδνεϊ - 12 νεκροί, βρέθηκε βαν με εκρηκτικά
13:30
Άγριος ξυλοδαρμός νεαρού στο κέντρο της Λάρισας: Στο νοσοκομείο τραυματισμένο το θύμα
13:25
Τσιάρας σε αγρότες: Εκμεταλλευτείτε τη μοναδική ευκαιρία να θέσετε τα προβλήματά σας στην κυβέρνηση
13:15
Ζελένσκι: Θα υπάρξουν συμβιβασμοί σε ειρηνευτικές προτάσεις - Εγγυήσεις ότι η Ρωσία δεν θα «χτυπήσει» ξανά την Ουκρανία
13:12