ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Επιτάξτε τώρα τις ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Τσίπρας: Επιτάξτε τώρα τις ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στη δευτερομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην κριτική του πρωθυπουργού κι επιχείρησε αντεπίθεση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατέθεσαν προτάσεις, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αυτάρεσκος να λέτε ότι τα έκανε όλα καλά. Προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός αντί να πει τι θα κάνει κάνει για να αντιμετωπιστεί η κρίση, επέλεξε να κάνει επίθεση στην Αριστερά και την αντιπολίτευση.

Τόνισε ότι το θέμα δεν είναι το lockdown. αλλά το πώς φτάσαμε στο lockdown.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν μας είπατε τι θα γίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη. Θα επιτάξετε τα ιδιωτικά νοσοκομεία; Τα δημόσια νοσοκομεία είναι γεμάτα, αλλά το Διαβαλκανικό είναι άνετο. Θα χρησιμοποιήσετε το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Επιπλέον, οι ιδιωτικές κλινικές δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται με προνομιακούς όρους για τον ιδιώτη σε ό,τι αφορά την χρηματική αποζημίωση τους.»

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι νέες ΜΕΘ όπως αυτές της δωρεάς της Βουλής, στελεχώνονται με μεταφορά προσωπικού από άλλες θέσεις, κάτι που δημιουργεί άλλα κενά. Είπε ακόμα ότι το ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού, κάτι που αρνείται να αποδεχτεί ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι κρύβεται πίσω από τους επιστήμονες. Τον κάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για να φανεί τι πρότειναν οι επιστήμονες και τις έκανε η κυβέρνηση.

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας πρότεινε:

-Να γίνουν μαζικά τεστ στα παιδιά στα σχολεία.

-Να χορηγηθούν υπολογιστές στους μαθητές για να μπορέσουν όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν ισότιμα στην τελεκπαίδευση.

-Να αποδεχτεί η κυβέρνηση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα έκτακτο εισόδημα πανδημίας (400 ευρώ) για 4 εκατομμύρια άτομα,

-Να στηριχτούν οι μακροχρόνια άνεργοι.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ