ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Κάντε προσλήψεις τώρα, επιτάξτε τον ιδιωτικό τομέα

Κουτσούμπας: Κάντε προσλήψεις τώρα, επιτάξτε τον ιδιωτικό τομέα
ΙΝΤΙΜΕ

«Ο δρόμος που αποθεώνει την "ατομική ευθύνη" για να κρύψει την κρατική, την κυβερνητική ανευθυνότητα είναι ακριβώς αυτός ο δρόμος που σήμερα καταρρέει με πάταγο. Αυτό το ομολογούν πλέον και τα κυβερνητικά στελέχη, και το ομολογούν γιατί και τα γεγονότα είναι πεισματάρικα και η πραγματικότητα δεν κρύβεται» επισήμανε κατά τη δευτερολογία του στην Ολομέλεια, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι πέραν του Άδωνι Γεωργιάδη, και η «κυνική ομολογία» του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ότι "αν βάζαμε οριζόντια 72ωρο τεστ για είσοδο το καλοκαίρι, θα έμπαιναν στην Ελλάδα μόλις 100.000 τουρίστες, αντί για 4,4 εκατομμύρια", επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «έπαιξε την υγεία του λαού στον τζόγο των πολύ μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».

«Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους κλάδους του Τουρισμού και των Μεταφορών, αλλά τη συνολική πολιτική διαχείριση της πανδημίας. Γιατί όλοι σας έχετε στήσει μια οικονομία απόλυτα εξαρτημένη από τον Τουρισμό, τις Μεταφορές, την στιγμή που υπονομεύσατε και εξακολουθείτε να υπονομεύετε υπαρκτές παραγωγικές δυνατότητες της χώρας- και είναι από τους λόγους που βιώνουμε πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο έντονα και πιο βαθιά την οικονομική κρίση» προσέθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η εικόνα που παρουσιάστηκε και σήμερα από τον πρωθυπουργό «βιάζει την πραγματικότητα- αυτή, δηλαδή, που περιγράφουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί».

Προειδοποίησε, μεταξύ άλλων, ότι θα έχει ολέθριες συνέπειες η -υπό σκέψη- θέση εκτός μάχης covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και η μεταφορά όλων των περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο.

Υπογράμμισε ότι οι υγειονομικοί που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης λένε «πάρτε μέτρα τώρα- αυτό που σας λένε όλα τα πολιτικά κόμματα, τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι, οι φορείς, ο ελληνικός λαός, το ΚΚΕ. Κάντε προσλήψεις τώρα, επιτάξτε τον ιδιωτικό τομέα τώρα. Για να μπορεί να αντιμετωπιστεί και ο κορονοϊός, αλλά και οι υπόλοιπες ανάγκες για την υγεία του λαού».

Ανέφερε επίσης από το βήμα της Βουλής ότι αύριο το πρωί οι γιατροί και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ Ταύρου, μεταφέρονται στον Κεραμεικό, σημειώνοντας «να πώς συρρικνώνονται δημόσιες δομές Υγείας».

«Τα αιτήματα δεν περιορίστηκαν μόνο στη θωράκιση του συστήματος Υγείας, αφορούσαν και τα σχολεία και τα Μέσα Μεταφοράς και τους χώρους δουλειάς γιατί εκεί οργιάζει η εργοδοτική αυθαιρεσία».

Είπε ότι ο πρωθυπουργός αντί να μιλήσει για την ανευθυνότητα της κυβέρνησης και την επιλογή της να μην πάρει έγκαιρα τα αυτονόητα μέτρα, επιτέθηκε σε όσους «δεν υπέκυψαν στον ανορθολογισμό και την αποκλειστικότητα της "ατομικής ευθύνης" και επέλεξαν να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας».

«Και επιτίθεστε τώρα και σε όλους, και ιδιαίτερα στο ΚΚΕ, που τηρώντας όλα τα μέτρα θέλουν να τιμήσουν για ακόμα μια φορά την εξέγερση του Πολυτεχνείου» είπε, σημειώνοντας ότι πριν προλάβει να κατέβει από το βήμα ο πρωθυπουργός, κυκλοφόρησε η είδηση της παρέμβασης του εισαγγελέα για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης για τον φετινό γιορτασμό του Πολυτεχνείου.

«Εκεί φθάσατε λοιπόν; Μην μου πείτε ότι δεν στείλατε εσείς τον εισαγγελέα και πήρε μόνος του την πρωτοβουλία» ανέφερε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και προσέθεσε: «Τι ακριβώς κάνετε; Ξεκινάτε βιομηχανία μηνύσεων, διώξεων σε ομοσπονδίες, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, συλλόγους γιατρών που ήδη έχουν βγάλει ανακοινώσεις για τον γιορτασμό και την πορεία του Πολυτεχνείου;»

Είπε ότι το πρόβλημα του πρωθυπουργού είναι το περιεχόμενο του γιορτασμού του Πολυτεχνείου «που φέτος τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματά του δένονται και με τα αιτήματα και την πάλη των εργαζομένων για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους».

«Αφήστε τις οδηγίες και το κούνημα του δαχτύλου στο ΚΚΕ για το ποιος τηρεί και ποιος δεν τηρεί τον νόμο. Με "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", με διάφορες υπουργικές αποφάσεις έρχεστε και υλοποιείτε και όχι σε ορισμένες περιπτώσεις με πραγματικούς νόμους. Δεν είναι καν ούτε αυτό το πνεύμα ούτε το γράμμα του νόμου και το ξέρετε πάρα πολύ καλά.

Κι αλήθεια εδώ που τα λέμε για ποιο νόμο μιλάμε; Το νόμο αυτό που σας επέβαλλε η βρετανογερμανική εταιρεία, αυτός ο τεράστιος όμιλος, η πολυεθνική για τον τουρισμό και τα ταξίδια και τον υλοποιήσατε στον τομέα του τουρισμού με τραγικά αποτελέσματα για τη χώρα;

Τα ίδια λέγατε για όλες τις κινητοποιήσεις, για όλες τις διεκδικήσεις και για την Πρωτομαγιά. Τα ίδια μας λέγατε πριν γίνει και μετά όλοι, εκτός από σας βέβαια, έδιναν συγχαρητήρια στο ΠΑΜΕ, στα σωματεία, στο ΚΚΕ, στην ΚΝΕ.

Τώρα βέβαια θέλετε να πάρετε εσείς συγχαρητήρια απ' τον Αμερικάνο πρέσβη. Και προφανώς γι' αυτό το ανεβάσατε πάρα πολύ αυτό το ζήτημα σήμερα, χωρίς να έχει κανένα νόημα ούτε καμία βάση διότι και οι γιορτασμοί θα γίνουν και τα μέτρα όλα θα τηρηθούν που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η απαγόρευση μόνο δεν θα περάσει!» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Είναι προφανές ότι είμαστε σε πόλεμο. Όπως επίσης είναι προφανές ότι αυτόν τον πόλεμο δεν μπορεί να τον διεξάγει αυτή η κυβέρνηση, όπως επίσης δεν μπορεί να τον διεξάγει και καμιά κυβέρνηση που θυσιάζει την υγεία του λαού στο βωμό των αντοχών της οικονομίας» είπε, προσθέτοντας «γι' αυτό κι εμείς δε ζητάμε ούτε υπουργούς κοινής αποδοχής ούτε οιονεί συγκυβερνήσεις εθνικής ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝΑΛ μπορεί να τα ζητάνε αυτά, γιατί είναι προφανές ότι δεν τους χωρίζει χάσμα με αυτήν την πολιτική».

«Εμείς δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Αυτόν τον πόλεμο μπορεί να τον διεξάγει ο λαός, οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι βάζοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες τους, αυτές που όλοι θυσιάζετε καθημερινά στο βωμό ενός σάπιου συστήματος που εν έτει 2020 και πάμε προς το 2021 δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε καν το στοιχειώδες δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή» κατέληξε στη δευτερολογία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ