ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση για τις ΜΕΘ σε Πολάκη από Τασούλα και Διοικητή του νοσοκομείου «Σωτηρία»

Απάντηση για τις ΜΕΘ σε Πολάκη από Τασούλα και Διοικητή του νοσοκομείου «Σωτηρία»
ΙΝΤΙΜΕ

Απάντηση στην εμπρηστική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τις κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Σωτηρία θέλησε να δώσει ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος ανέγνωσε από έδρας την επιστολή που απέστειλε ο διοικητής του νοσοκομείου Σωκράτης Μητσιάδης.

«Επειδή δέχθηκα μια ανελέητη επίθεση από τον κ. Πολάκη, που μου λέει ότι "λέω ανερυθρίαστα ψέματα", ενώ στην εποχή μας κατόρθωμα είναι να λες ανερυθρίαστα αλήθειες. Οι αλήθειες είναι η δυσκολία στην εποχή μας, όχι τα ψέματα. Τα ψέματα τα λέμε εύκολα και δεν κοκκινίζουμε όταν τα λέμε. Οι αλήθειες είναι το πρόβλημα", ανέφερε ο κ. Τασούλας και ανέγνωσε την επιστολή του Σωκράτη Μητσιάδη, σύμφωνα με την οποία στο νοσοκομείο Σωτηρία οι λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ έχουν ως εξής:

- 12 κλίνες ΜΕΘ, πανεπιστημιακής- πνευμονολογικής όπου νοσηλεύονται 11 ασθενείς.
- 8 κλίνες ΜΕΘ - ΚΑΑ (Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας) όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.
- 9 κλίνες ΜΑΦ - Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.
- 50 κλίνες της πολυδύναμης ΜΕΘ που νοσηλεύονται 15 ασθενείς.

Σύνολο κλινών 79 και προστίθενται εντός του έτους, επιπλέον 5 κλίνες στη ΜΕΘ πανεπιστημιακή πνευμονολογική.

«Να και κάποιος που με εκτιμά», ήταν το σχόλιο του Προέδρου της Βουλής που κατέθσε την επιστολή στα πρακτικά.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι η πραγματική αύξηση των κλινών ΜΕΘ μετά την έναρξη της πανδημίας είναι περίπου στα 200 κρεβάτια.

Επικαλούμενος δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, είπε πως «από τις 50 ΜΕΘ που έδωσε η Βουλή στο Σωτηρία λειτουργούν οι 9. Κι αυτό γιατί το πρόβλημα είναι το προσωπικό. Υπάρχει υποστελέχωση στο ΕΣΥ επειδή αρνείστε κατηγορηματικά να κάνετε μόνιμες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η πληροφόρηση που έχει η κυβέρνηση κάνει λόγο για λειτουργία όλων των κλινών ΜΕΘ.

«Εμείς πληροφορηθήκαμε από τον διοικητή του Νοσοκομείου ''Σωτηρία'' ότι λειτουργούν όλες οι ΜΕΘ. Εσείς λέτε μόνο 9. Ή ο διοικητής μας ενημέρωσε λάθος και πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα και κάτι πρέπει να κάνετε με αυτό», είπε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει πως αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη και τον Πρόεδρο της Βουλής παρεμβαίνοντας να δηλώνει ότι οι 50 κλίνες ΜΕΘ που έγιναν με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων στο Νοσοκομείο ''Σωτηρία'' είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα και διαθέσιμες, ανά πάσα στιγμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ