ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχές Σακελλαροπούλου στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για ταχεία ανάρρωση

Ευχές Σακελλαροπούλου στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για ταχεία ανάρρωση
Δελτίο τύπου / POOL

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και σύντομη επάνοδο στα σημαντικά ποιμαντικά του καθήκοντα.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλε με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισημαίνει ότι τόσο η Εκκλησία της Ελλάδος όσο και η Ιερά Σύνοδος πληροφορήθηκαν με συγκίνηση και αγωνία για την ασθένεια του προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας Αναστασίου.

Με την εν λόγω επιστολή, επιθυμούν να εκφράσουν τη βαθιά συμπάθειά τους και προσεύχονται εγκάρδια για την ταχεία αποκατάσταση της υγείας του.

Το μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αλβανίας μέσα από τη ΜΕΘ

«Μη φοβού, μόνον πίστευε», είναι το μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου από την Εντατική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται.

Επιπρόσθετα, εκφράζει ολόψυχες ευχαριστίες προς τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και στο πλήθος των ανθρώπων, που ακόμη μία φορά εκδήλωσαν την αγάπη τους με αυθόρμητη προσευχή.

Αναλυτικά, το μήνυμά του:

Πέρασε ήδη η πρώτη ημέρα στον «Ευαγγελισμό» και όλα εξελίσσονται καλά. Σε όλη μας τη ζωή αναφερόμαστε στον Θεό των εκπλήξεων αλλά και στον Θεό των θαυμάτων. Η πορεία μας στην Αλβανία ξεκίνησε με την αναφώνηση «ο Θεός είναι μαζί μας» και την εν χορώ απάντηση «και εμείς μαζί του», που μας στήριξαν τη βεβαιότητα ότι «δεν θα μας αφήσει ο Θεός».

Ολόψυχες ευχαριστίες στους εκλεκτούς ιατρούς και νοσηλευτές και στο πλήθος των ανθρώπων, που ακόμη μία φορά εκδήλωσαν την αγάπη τους με αυθόρμητη προσευχή.

Δύο λέξεις από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της περασμένης Κυριακής καθορίζουν την ενδεδειγμένη στάση: «Μη φοβού, μόνον πίστευε».

Τα νεότερα για την υγεία του

Υπενθυμίζεται πως ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος εισήχθη με διάγνωση Covid – 19 στις 11 Νοεμβρίου 2020 και στη συνέχεια εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό.

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη αεροσκάφος C 130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κατευθύνθηκε στα Τίρανα, προκειμένου να τον μεταφέρει για νοσηλεία στην Αθήνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Αν και τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ