Αχτσιόγλου – Μιχαηλίδης: Ελλειμματική η στήριξη της κυβέρνησης στους σεισμόπληκτους της Σάμου
Ανανεώθηκε:
«Πρόδηλα ελλειμματική» χαρακτηρίζουν η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής, Ανδρέας Μιχαηλίδης την έως τώρα ανταπόκριση της κυβέρνησης στις πολλαπλές και επείγουσες ανάγκες της πληγείσας τοπικής κοινωνίας της Σάμου από τον πρόσφατο σεισμό.
«Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στις 9/11/20 είναι σαφώς ανεπαρκή, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν απαντούν στις άμεσες, επείγουσες βιοτικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι και επαγγελματίες», αναφέρουν, σε κοινή δήλωσή τους.
Όπως σημειώνουν, οι συνέπειες από τα σοβαρά προβλήματα σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και λοιπά κτήρια, επιδεινώνονται εκθετικά από την εν εξελίξει έξαρση της πανδημίας και την επιβολή περιοριστικών μέτρων. «Πολλά κτήρια εκκενώθηκαν με απόφαση των τοπικών δήμων και περίπου 400 κάτοικοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, καθώς 2.100 κτίρια έχουν κριθεί έως σήμερα προσωρινά ακατάλληλα», τονίζουν.
Η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Μιχαηλίδης επισημαίνουν την αναγκαιότητα για «επιτάχυνση των διαδικασιών άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων» και άμεση χορήγηση μίας πρόσθετης, εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους σεισμόπληκτους, «προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν με στοιχειώδη επάρκεια στις επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες τους».
Όπως υπογραμμίζουν, για την ανάδειξη αυτών των ζητημάτων κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.
Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση έως 15 Μαΐου για την έκπτωση φόρου 4%
12:40
CNN Insights: Η Ελλάδα στον δρόμο προς την ψηφιακή αυτονομία - Ψηφιακή κυριαρχία στην πράξη
12:34
«Φωνές και Μνήμες»: Μια μαγική βραδιά με κατάμεστη αίθουσα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
12:34
Μπαράζ επιθέσεων από Ιράν σε διυλιστήρια: Χτύπησε τρία σε Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία μέσα σε μία ημέρα
12:28