ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Παπανδρέου: Ευκαιρία η νίκη Μπάιντεν για Ευρώπη και Ελλάδα

Γ.Παπανδρέου: Ευκαιρία η νίκη Μπάιντεν για Ευρώπη και Ελλάδα
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Την εκτίμησή του για τον αντίκτυπο της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις ελληνοτουρικές σχέσεις, αλλά και γενικότερα ανέλυσε μιλώντας στο Euronews ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «τώρα είναι μια νέα ευκαιρία για να ξαναχτίσουμε και να ξανασκεφτούμε το πολυμερές σύστημα έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τη δική της πρωτοβουλία και όχι μόνο να περιμένει από τις ΗΠΑ».

Για τη θέση του Τζο Μπάιντεν προς την Τουρκία, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «ο Μπάιντεν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες καλές σχέσεις με όλες τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αλλά νομίζω ότι αυτό που θα αλλάξει είναι η δέσμευση για μια κανονικότητα στις διεθνείς σχέσεις.

»Αυτό σημαίνει σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, σεβασμό της καλής γειτονίας, οικοδόμηση λύσεων με ειρηνικά μέσα και όχι μέσω της βίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό μήνυμα προς την Τουρκία και προς τον Πρόεδρο Ερντογάν. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα που μπορεί να δώσει μια νέα ώθηση σε μια ειρηνευτική διαδικασία στην ευρύτερη περιοχή, επωφελή για όλους μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ