ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυτεχνείο: Τζανακόπουλος και Φίλης καταγγέλλουν την απαγόρευση συναθροίσεων

Πολυτεχνείο: Τζανακόπουλος και Φίλης καταγγέλλουν την απαγόρευση συναθροίσεων
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Δύο ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Νίκος Φίλης, καταγγέλλουν την κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει:

«Η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων σε όλη την επικράτεια δεν είναι μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας. Είναι προετοιμασία εκτροπής, ή, καλύτερα, είναι η εκτροπή. Η αναστολή άρθρων του Συντάγματος με εντολή υπουργού και απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας είναι μια αδιανόητη πραξικοπηματική κίνηση.»

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπγραμμίζει:

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ.Χρυσοχοΐδης εφαρμόζουν τις μέρες του Πολυτεχνείου ένα χουντικής έμπνευσης μέτρο που πρέπει να βρει απέναντι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Επιστροφή στο παρελθόν ή εικόνα από ένα δυστοπικό μέλλον; ‘Ο,τι και να είναι δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!»

Κλείνουν το μάτι στον χρυσαυγιτισμό

Από τη μεριά του, ο Νίκος Φίλης υποστηρίζει ότι:

«Οι εικόνες ματατζήδων να μπαίνουν στο Πολυτεχνείο από την κεντρική πύλη, αυτήν που εισέβαλαν πριν 46 χρόνια τα τανκς και δεν έχει παραβιαστεί ποτέ, δείχνει ότι μεταχειρίζονται ένα συμβολισμό με τον χυδαιότερο τρόπο, παίρνοντας εκδίκηση από την Ιστορία.

Από κοντά και το απίστευτο απόσπασμα από την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και προβλέπει απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια (!), αν «συμμετέχουν 4 ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020»! Είναι ασύλληπτη η γλώσσα τους, η επιλογή των φράσεων, το θράσος τους, κάθε τι που μεταχειρίζονται. Ντροπή τους.»

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΥΡΙΖΑ υποστηρίζει:

«Με τις κινήσεις αυτές η κυβέρνηση, κλείνει το μάτι στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Είναι σαν να τους λέει, εγώ μπορώ να αντιμετωπίσω τον «μύθο του Πολυτεχνείου» καλύτερα. Και ξεσαλώνει με έναν πρωτοφανή αυταρχισμό, βάζοντας σε καραντίνα ακόμα και το άρθρο του Συντάγματος για τις δημόσιες συναθροίσεις, κόντρα στις αποφάσεις ως και του Ευρωκοινοβουλίου ότι η πανδημία (προφανώς) δεν πρέπει να πλήξει τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ