ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για προσφυγικό: Να υλοποιούν όλοι τις συμφωνίες

Τσίπρας για προσφυγικό: Να υλοποιούν όλοι τις συμφωνίες
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής EPA/ LAURENT DUBRULE

«Το προσφυγικό είναι κοινό μας πρόβλημα, ευρωπαϊκό, δεν είναι πρόβλημα μιας χώρας. Πρέπει να βρούμε μια συλλογική, ευρωπαϊκή λύση», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία το πρωί της Δευτέρας.

Δυστυχώς, μεταξύ των δύο Συνόδων Κορυφής, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπήρξαν συμφωνίες που δεν υλοποιήθηκαν από όλους, κάτι που αποτελεί πρόβλημα για την Ευρώπη. Συμφωνίες που δεν υλοποιούνται, δεν είναι συμφωνίες, ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας τη δύσκολη κατάσταση που καλείται τώρα να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

«Περιμένω να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για να εφαρμόσουμε το σχέδιο δράσης, να μειωθούν ουσιαστικά οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα και να καταπολέμήσουμε τα δίκτυα των διακινητών. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να επιταχυνθούν σημαντικά οι διαδικασίες μετεγκατάστασης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στην Ευρώπη έχουμε αρχές και αξίες και μια από τις θεμελιώδεις αρχές μας είναι η κατανομή της ευθύνης και του βάρους αλλά και η αλληλεγγύη. Προσμένω πως αυτές οι αρχές είναι για όλους, οι κανόνες είναι για όλους και όλοι πρέπει να εφαρμόζουν τις κοινές μας αποφάσεις» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ