ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνητρα για την επιστροφή γιατρών από το εξωτερικό μελετά η κυβέρνηση

Κίνητρα για την επιστροφή γιατρών από το εξωτερικό μελετά η κυβέρνηση
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κίνητρα για την επιστροφή γιατρών από το εξωτερικό μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή στο σύστημα υγείας πολλές θέσεις ειδικευόμενων γιατρών είναι κενές, γιατί προτού καν κάποιος γιατρός ολοκληρώσει την ειδικότητά του στην Ελλάδα, φεύγει στο εξωτερικό.

«Πρέπει λοιπόν συνολικά να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Έχουμε ανάγκη από επιστήμονες κύρους στο ΕΣΥ. Το ΕΣΥ έχει ήδη συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια του από το 1983 που ιδρύθηκε, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο κύμα φυγής, όχι μόνο ιατρικού προσωπικού αλλά και λοιπού προσωπικού από το σύστημα υγείας και πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα οι νέοι γιατροί, οι νέοι επιστήμονες να μείνουν στη χώρα, να ενταχθούν στο ΕΣΥ και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη χώρα τους», είπε και πρόσθεσε:

«Για να έχουμε τους καλύτερους γιατρούς στη χώρα, θα πρέπει να τους εκπαιδεύσουμε σωστά, θα πρέπει να τους εκπαιδεύουμε και μετεκπαιδεύουμε διαρκώς και βεβαίως να τους αξιολογούμε».

Συπλήρωσε ακόμη, πως η έννοια της αξιολόγησης δεν έχει την έννοια της τιμωρίας αλλά της βελτίωσης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η πολιτεία πρέπει να δώσει κίνητρα για την επιστροφή γιατρών οι οποίοι έχουν κάνει σημαντική καριέρα στο εξωτερικό.

«Θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα, αλλά τους επιφυλάσσονται θέσεις που δεν είναι αντάξιες της πορείας που έχουν διαγράψει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ