ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Μητσοτάκης - Θα υπογράψει συμφωνίες

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Μητσοτάκης - Θα υπογράψει συμφωνίες
INTIME NEWS

Στο Άμπου Ντάμπι μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί αύριο στο Αμπού Ντάμπι με τον Διάδοχο του Θρόνου, όπου θα επισφραγιστεί η εμβάθυνση των σχέσεων τόσο στο οικονομικό/επενδυτικό όσο και στο γεωπολιτικό επίπεδο και γραπτώς.

Η Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης καθώς και η Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που θα υπογραφούν θα αποτελέσουν το επισφράγισμα της στενής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και των κοινών απόψεων έναντι των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σε περιφερειακό επίπεδο.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η ενσωμάτωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε τριμερή σχήματα περιφερειακής συνεργασίας, στα οποία συμμετέχει η Ελλάδα, καθώς και θέματα προώθησης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και της άμυνας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ενώ τίμησε τη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης του 1973 καταθέτοντας στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

«Το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα που πρέπει όλοι να δείξουμε, για να βγούμε πιο ισχυροί και ενωμένοι από αυτή την περιπέτεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου.

«Κάθε σημαντική επέτειος αποκτά νέο νόημα μέσα στις περιστάσεις που γιορτάζεται. Σήμερα, οι προτεραιότητες είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, ειδικά τους νεότερους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ