ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Πρόστιμο σε επιχειρήσεις με υψηλότερο καθαρό κέρδος απ΄ ό,τι πριν το lockdown

Αδ. Γεωργιάδης: Πρόστιμο σε επιχειρήσεις με υψηλότερο καθαρό κέρδος απ΄ ό,τι πριν το lockdown
ΙΝΤΙΜΕ

Πρόστιμο στις επιχειρήσεις που εμφανίζουν μεγαλύτερο καθαρό κέρδος απ΄ ό,τι είχαν υπό φυσιολογικές συνθήκες και σίγουρα πριν το lockdown, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης παρουσιάζοντας την υπουργική τροπολογία στη Βουλή, στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου του, έστειλε αυστηρό μήνυμα, λέγοντας «κανείς δεν μπορεί να παίξει με τη συμφορά του ελληνικού λαού κι αυτό να το προσέξουν όλοι». Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει οι επιχειρήσεις να έχουν κέρδος κι όχι ζημία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται υψηλότερο καθαρό κέρδος απ΄αυτό που θα είχαν υπό άλλες συνθήκες. «Να ξέρουν οι καταναλωτές ότι είμαστε από πάνω τους και με την τροπολογία αυτή επιβάλλουμε και πρόστιμο», είπε με αφορμή τις υπερβολικές αυξήσεις που παρατηρήθηκαν σε προϊόντα με την ανακοίνωση του lockdown.

Επανέλαβε ακόμη, ότι δεν θεσμοθετείται η λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακής με αφορμή τη ρύθμιση που δίνει το δικαίωμα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές με έως 5.000 κατοίκους και με τζίρο έως 1,5 εκατ. ευρώ που απασχολούν μέχρι 9 υπαλλήλους να σηκώνουν ρολά επτά ημέρες την εβδομάδα. Τέλος, με άλλη τροποποίηση οι λαϊκές αγορές θα συναποφασίζουν με τον αρμόδιο φορέα παροχής άδειας ποια θα είναι η ημέρα του ρεπό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ