ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο αυταρχισμός ένδειξη αδυναμίας της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Ο αυταρχισμός ένδειξη αδυναμίας της κυβέρνησης
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει στο σχόλιο του γραφείου Τύπου της Νέα Δημοκρατίας σχετικά με τη διάλυση των συγκεντρώσεων από την αστυνομία.

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι:

«Η κοινωνία φωνάζει για προστασία της ζωής και ΜΕΘ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. καταλαβαίνει μόνο από καταστολή και ΜΑΤ. Σήμερα αποδείχθηκε ότι μπορεί να υπάρχει απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας και ταυτόχρονα απόδοση τιμής στο δημοκρατικό αγώνα της νεολαίας και του λαού. Ο κ. Μητσοτάκης αφού έχει χάσει κάθε έλεγχο μπροστά στην πανδημία και την οικονομική κατάρρευση πόνταρε ότι του έχει απομείνει στην ψευδαίσθηση ελέγχου μέσα από την καταστολή και τις προβοκάτσιες.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει:

«Ο αυταρχισμός που ζήσαμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αποτελεί απόδειξη αδυναμίας και απομόνωσης της κυβέρνησης. Απομόνωση πρώτα από όλα μέσα στην κοινωνία που κατανοεί πια ότι η κυβέρνηση δεν νοιάζεται ούτε για τη δημόσια υγεία ούτε για την οικονομική στήριξη που οι καιροί απαιτούν.»

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήξει ως εξής:

«Αν και η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο, ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται και το κράτους δικαίου και, στο βαθμό που του αναλογεί, τη δημόσια υγεία.»

Η ανακοίνωση της Νδ

Νωρίτερα το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είχε κάνε το εξής σχόλιο για τα επεισόδια στις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο.

«O ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡα25 είχαν την ευκαιρία να δείξουν αυτές τις μέρες οτι πρώτο καθήκον τους έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αντ’ αυτού, για μικροκομματικούς λόγους, αποφάσισαν πως αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να κάνουν μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης. Τελικά αυτό που κατάφεραν είναι να κάνουν μέτωπο κατά της κοινωνίας. Τους παραδίδουμε στην κρίση της.»

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ