ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση στο ΚΚΕ για τις συγκεντρώσεις: «Η απαγόρευση ακυρώθηκε στην πράξη»

Ικανοποίηση στο ΚΚΕ για τις συγκεντρώσεις: «Η απαγόρευση ακυρώθηκε στην πράξη»
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ικανοποιημένο εμφανίζεται το ΚΚΕ από τις σημερινές συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο.

Το ΚΚΕ έκανε δύο συγκεντρώσεις σήμερα. Η μία το πρωί με κάποιες δεκάδες άτομα, εξελίχθηκε σε μίνι πορεία από το πάρκο Ελευθερίας στην αμερικανική πρεσβεία. Η αστυνομία δεν επιχείρησε να την εμποδίσει.

Η δεύτερη συγκέντρωση με περίπου 1000 άτομα έγινε στα Προπύλαια το μεσημέρι. Η αστυνομία τη διέλυσε με δακρυγόνα και την αντλία νερού του «Αίαντα». Τουλάχιστον πέντε μέλη του κόμματος προσήχθσαν.

Και στις δύο συγκεντρώσεις του ΚΚΕ τηρήθηκαν οι αποστάσεις μεταξύ των διαδηλωτών.

Ξεσκεπάστηκε η κυβέρνηση

Η ικανοποίηση του Περισσού έγκειται σε τρεις παράγοντες:

Πρώτον, η απαγόρευση των συναθροίσεων έσπασε στην πράξη, αφού έγινε πορεία που έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Δεύτερον, η κυβέρνηση ξεσκεπάστηκε στο δρόμο, αφού, όπως υποστηρίζουν κομματικές πηγές, οι διαδηλωτές τήρησαν τα μέτρα προστασίας, κάτι που δεν έκαναν οι αστυνομικοί, οι οποίοι δεν φόραγαν καν μάσκες.

Τρίτον, το ΚΚΕ απέδειξε για μια ακόμα φορά την αξιοπιστία του μηχανισμού του.

Όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τα επεισόδια το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα υψηλοί:

«Απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών.»

Το ΚΚΕ υπογράμμισει ότι:

«Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.»

Κι επισήμανε:

«Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Και η συγκέντρωση έγινε και η πορεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα.»

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ