ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Θα διερευνηθεί η πορεία του ΚΚΕ, υπάρχουν παραβάσεις του ποινικού κώδικα

Χρυσοχοΐδης: Θα διερευνηθεί η πορεία του ΚΚΕ, υπάρχουν παραβάσεις του ποινικού κώδικα
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ειρηνική και δημοκρατική χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διευκρινίζοντας ότι «δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην οδό Πανεπιστημίου, δήλωσε ότι «θα διερευνηθούν οι ευθύνες καθώς υπάρχουν παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα που αφορούν τη δημόσια υγεία».

«Νιώθω μεγάλη απογοήτευση γιατί τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί. Την ώρα που έχουμε ΜΕΘ 95% καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη για τους λόγους που αυτή γνωρίζει, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κέντρο με 1.500 άτομα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δέκα φορές ο αξιωματικός που διαμεσολαβούσε ζητούσε από την ηγεσία να αποχωρήσουν, αλλά αυτό δε θα συνέβαινε ποτέ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ από τη διάλυση. Φανταστείτε 1.500 άτομα να περπατάνε εν μέσω πανδημίας μέσα στην πόλη», συνέχισε.

«Δεν ήταν ημέρα για πρόστιμα σήμερα, ήταν ημέρα συνεννόησης και δημοκρατίας. Ήταν μια πολιτική εκδήλωση, και η απόφαση πάρθηκε στα όρια της ανοχής στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κατανόησης», σημείωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μετρά προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο».

Στη δημοκρατία, πρόσθεσε, οφείλουμε συνεννόηση και τα κόμματα έπρεπε να εκδηλώσουν τη θέση τους γύρω από ένα μεγάλο θέμα. «Είναι πολιτικά κόμματα με πολιτικές εκδηλώσεις, οφείλαμε να το ανεχτούμε σήμερα που είναι μια ξεχωριστή ημέρα».

«Αποφασίσαμε σήμερα να μη σταματήσουμε τη ζωή στην πόλη, η πόλη πρέπει να λειτούργει σα να είναι καθημερινή ημέρα, και θα το συνεχίσουμε αυτό για να τελειώνει η υπόθεση με διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή», συνέχισε.

Όσον αφορά τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθούν. «Όλα θα ερευνηθούν, όχι μονομέρεια κατά της ΕΛΑΣ. Σε όλους τους προσαχθέντες ή συλληφθέντες θα επιβληθούν COVID πρόστιμα, πέρα από την ποινική μεταχείριση όσων τυχόν πάνε στον εισαγγελέα».

«Τι θέλαμε να πετύχουμε σημερα. Ειρηνική ήμερα το πετύχαμε. Δεύτερον, δημοκρατική ημέρα, τα κόμματα και οι φορείς να εκδηλώσουν το σεβασμό τους για τα θύματα, το πετύχαμε. Τρίτον, να μην καταστραφεί η πόλη από διάφορους μπαχαλάκηδες που το κάνουν κάθε φόρα, τα πετύχαμε αυτά», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως προανήγγειλε, δεν θα επιτραπούν επίσης οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 12 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Και για τον Αλέξανδρο Γρηγοροπουλο είναι προφανές δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις όπως πέρυσι, να κάνουμε υπομονή λίγο και θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα και την 25η Μαρτίου και το Πάσχα και όταν τελειώσει η πανδημία θα γιορτάσουμε όπως συνηθίζουμε τόσα χρόνια» διαβεβαίωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ