ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυτεχνείο - Παφίλης: Xουντικού τύπου η απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση συναθροίσεων

Πολυτεχνείο - Παφίλης: Xουντικού τύπου η απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση συναθροίσεων
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και μελών του ΚΚΕ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, χουντικού τύπου, να απαγορεύσει οποιαδήποτε συγκέντρωση εν ονόματι της πανδημίας».

«Δεν ρίξαμε λάδι στη φωτιά, το λάδι το έχει ρίξει η κυβέρνηση... Αντί να συζητάμε σήμερα πώς και ποια μέτρα πρέπει να παρθούν, που από εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχουν παρθεί τώρα, και εννοώ τα μέτρα για τον κορωνοϊό, αντί να συζητάμε ότι πρέπει να ενισχυθεί το ΕΣΥ, ότι πρέπει στο Μετρό που γίνεται χαμός και δεν υπάρχουν καν στοιχειώδη μέτρα, στις συγκοινωνίες, παλιότερα στα σχολεία, αντί να συζητάμε αυτά, συζητάμε για την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, χουντικού τύπου, να απαγορεύσει οποιαδήποτε συγκέντρωση εν ονόματι της πανδημίας. Οι αστυνομικοί ήταν ο ένας πάνω στον άλλον», δήλωσε ο κ. Παφίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς εάν το ΚΚΕ επιχείρησε κατά κάποιο τρόπο να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ απάντησε: «Εμείς δεν πάμε στην εξέδρα, παίζουμε στο γήπεδο και βάζουμε και γκολ, και τέτοιο γκολ το βάλαμε και σήμερα αν θέλετε να μιλήσουμε την ποδοσφαιρική γλώσσα. Εμείς κάναμε αυτό που είχαμε ζητήσει από την αρχή, και ήμασταν συνεπείς, να γίνουν συμβολικές εκδηλώσεις και να τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα... Η ιστορία δεν προχώρησε με την τυφλή υπακοή του κινήματος στην κάθε κυβέρνηση, προχώρησε με ανυπακοή, κάναμε ανυπακοή οργανωμένη, με υγειονομικά μέτρα που δεν παίρνονται πουθενά, ούτε στους χώρους δουλειάς, ούτε στις υπηρεσίες, ούτε παντού. Υποδειγματική. Και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν η κυβέρνηση είχε πει να γίνουν συμβολικές εκδηλώσεις με αυστηρότατα, υγειονομικά μέτρα περισσότερο και από ενάμισι μέτρο και νομίζω αυτό θα το εκτιμήσει ο ελληνικός λαός».

«Εισπράξαμε ένα όργιο αυταρχισμού, όργιο. Δεν ήταν πορείες, ούτε στην Αμερικανική Πρεσβεία, και σταματήστε να το λέτε, ούτε το απόγευμα κάναμε πορεία. Και ξαφνικά δεχθήκαμε επίθεση από την Αστυνομία. Και όταν πήγαμε να διαπραγματευτούμε, να τους πούμε ηρεμήστε να μιλήσουμε, ξέρετε τι έγινε; Δεν ήταν πορεία, ήταν συγκέντρωση. Η παράταξη έγινε στην Αμερικανική Πρεσβεία. Εμείς φοράμε όλοι μάσκες. Και δείτε και οι αστυνομικοί πώς είναι! Μην μας κόλλησαν και κορωνοϊό. Σας μιλάω υπεύθυνα και ειλικρινά. Πήγαμε να τους πούμε και μας όρμηξαν. Με 'πιάσαν και με τραβάγανε. Παραλίγο να ορμήξουν και στον γενικό γραμματέα του κόμματός μας. Σεβασμός κανένας... Μια φασιστική αντίληψη κυριολεκτικά. Κάνανε πέντε συλλήψεις στον σωρό. Κάνανε τουλούμι στο ξύλο έναν άνθρωπο, αλλουνού του έβγαλαν την πλάτη, και έπιασαν τρεις τυχαία», συνέχισε ο Θανάσης Παφίλης.

Και κατέληξε: «Είπαμε “αφήστε τους ελεύθερους και φεύγουμε” και όταν συμφωνήσαμε, τους άφησαν ελεύθερους και όταν ξεκινήσαμε και φεύγαμε έγινε γενικευμένη επίθεση και το ότι δεν έχουμε νεκρούς και θύματα είναι τυχαίο να ξέρετε. Μια επίθεση πρωτοφανής που ξεκίνησε με ρίψη χημικών ασύστολα και στη συνέχεια με κάθοδο διμοιριών των ΜΑΤ που έκαναν τουλούμι στο ξύλο όποιον έφευγε από τη συγκέντρωση που σημαίνει ότι αυτή ήταν απόφαση προειλημμένη. Και να πω δημόσια ότι είπαμε μόλις γυρίσουν φεύγουμε και μόλις πήγαμε να φύγουμε έγινε επίθεση. Και οι ανακοινώσεις που δόθηκαν από την Αστυνομία και τους υπόλοιπους είναι ψευδείς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ