ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Μηδενική χρέωση για τηλεκπαίδευση - Κόντρα με Αρσένη για το Πολυτεχνείο

Κεραμέως: Μηδενική χρέωση για τηλεκπαίδευση - Κόντρα με Αρσένη για το Πολυτεχνείο
ΙΝΤΙΜΕ

Σε συμφωνία με τους παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για μηδενική χρέωση των μαθητών που συνδέονται με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ήρθε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως.

«Δεν ξέρω πόσες άλλες χώρες έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο», είπε στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη από το ΜέΡΑ 25. Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη, πως περισσότερα από 40.000 τμήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετέχουν στην τηλεκπαίδευση, ενώ καταγράφεται υψηλή τηλεθέαση της τάξης του 51,6% στις ηλικίες 4-14 ετών, χαρακτηρίζοντας μεγάλο άλμα το εγχείρημα της ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης. Σε ότι αφορά στη Δυτική Αθήνα, που έθιξε ο κ. Αρσένης, είπε πως έχουν δοθεί για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 3.472 φορητές συσκευές μέσω ΕΣΠΑ και 1.166 μέσω δωρεών, ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση 2.406. Οι φορητές αυτές συσκευές δίνονται στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι μπορούν να τις διαθέσουν σε καθηγητές και μαθητές που έχουν ανάγκη.

Η επίκαιρη ερώτηση συζητήθηκε στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας με τον Κρίτωνα Αρσένη να καταγγέλλει ότι παρέμεινε «αποκλεισμένος» μέχρι τις 9 χθες το βράδυ μαζί με τη Σοφία Σακοράφα στη Βασ. Σοφίας. «Η κυβέρνηση θα έχει τη μοίρα που έχουν όλα τα καθεστώτα», είπε και ισχυρίστηκε ότι υπήρξε αναστολή του Συντάγματος. «Η κράτηση μας δεν έγινε με βάση την απαγόρευση της πορείας, πορεία δεν κάνει κανείς μόνος του, απλά δεν μας επέτρεπαν να μετακινηθούμε, έχοντας μια διμοιρία από πίσω μας», ανέφερε.

«Προχθές είχαμε περισσότερους από 70 νεκρούς, πάνω από 400 είναι διασωληνωμένοι, είπαμε πως θα γιορτάσουμε συμβολικά, όπως την 25η Μαρτίου, το Πάσχα και την 28η Οκτωβρίου», αντέτεινε η Νίκη Κεραμέως και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να γίνεται αυτή η συζήτηση εν μέσω πανδημίας. «Περιμέναμε μια στάση ευθύνης από κόμματα όταν έχουμε αυτή την υγειονομική κρίση και όταν το υγειονομικό προσωπικό δίνει έναν τιτάνιο αγώνα», είπε και υπενθύμισε ότι το ΣτΕ στο οποίο προσέφυγε το ΜέΡΑ 25 έκρινε συνταγματική την απόφαση της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ