ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για Πολυτεχνείο: Νίκη της Δημοκρατίας και της κοινής λογικής

ΝΔ για Πολυτεχνείο: Νίκη της Δημοκρατίας και της κοινής λογικής
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα επεισόδια στις συγκεντρώσεις του Πολυτεχνείου.

Η Πειραιώς αναφέρει ότι:

«Η Δημοκρατία και η κοινή λογική έδωσαν την απάντησή τους σε όσους επένδυαν στο μπάχαλο. Έδωσαν την απάντησή τους στα κόμματα που ανταγωνίστηκαν για την πιο εγκληματικά αντικοινωνική στάση. Οι δυτικές δημοκρατίες δείχνουν ανοχή αλλά δεν είναι ανοχύρωτες. Δεν υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο ίσοι έναντι του νόμου.»

Η ΝΔ προσθέτει:

Απόπειρες για πορείες κατά παράβαση του νόμου για την προστασία από τον κορωνοϊό αποτράπηκαν και αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά με όλα τα νόμιμα μέσα, ενώ θα διερευνηθούν και οι ποινικές ευθύνες όσων τις διοργάνωναν. Έγιναν όλες οι αναγκαίες προσαγωγές που συνοδεύτηκαν από αντίστοιχα πρόστιμα σε όλη την επικράτεια. Για πρώτη φορά δεν σημειώθηκαν έκτροπα, φθορές περιουσίας και επεισόδια από αυτά που προκαλούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι μπαχαλάκηδες.»

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Το μόνο που κατάφεραν λοιπόν όσοι επιδίωκαν την όξυνση, είναι να επιβεβαιώσουν πως έχουν σταθερά απέναντί τους την κοινωνία και δεν χαίρουν κανενός είδους ασυλίας!»

Πετυχημένος ο σχεδιασμός

Μιλώντας στον Σκάι, ο Στέλιος Πέτσας εκτίμησε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ήταν απόλυτα επιτυχημένος. Επισήμανε δε ότι:

«Θέλω να χαιρετίσω την ωριμότητα των πολιτών, γιατί έστρεψαν την πλάτη σε όσους μιλούσαν τις προηγούμενες μέρες για εκτροπή, για χούντα, για αντισυνταγματικότητα που θα μπορούσαν να ωθήσουν στους δρόμους χιλιάδες κόσμου. Η κοινωνία έχει αφήσει πίσω πολιτικά κόμματα, τα οποία κάλεσαν σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις και θέλω να θυμίσω ότι στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 όλα αυτά τα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΜΕΡΑ25 πήραν 2,3 εκατ. ψήφους»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε:

«Όταν μιλά κανείς με τόσο βαριές εκφράσεις για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία όπως η σημερινή, πολύ εύκολα θα μπορούσε να εκτραπεί η κατάσταση.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ