ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξία Έβερτ: «Κατσαρίδες οι διαδηλωτές του ΚΚΕ» - Η αντιπολίτευση ζητεί την παραίτησή της

Αλεξία Έβερτ: «Κατσαρίδες οι διαδηλωτές του ΚΚΕ» - Η αντιπολίτευση ζητεί την παραίτησή της
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Οι δημοτικές παρατάξεις του Νάσου Ηλιόπουλου, του  Παύλου Γερουλάνου και του Νίκου Σοφιανού ζήτησαν την παραίτησή της Αλεξίας Έβερτ από τη θέση της αντιδημάρχου κοινωνικής αλληλεγγύης στον δήμο Αθηναίων.

Αιτία αποτέλεσε το σχόλιο της κ. Έβερτ σε ανάρτηση στο Facebook της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση. Η κ. Έβερτ έγραψε αναφερόμενη στους διαδηλωτές/τριες του ΚΚΕ στην επέτειο του Πολυτεχνείου:

«Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι!»

Να παραιτηθεί

Σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη του Νάσου Ηλιόπουλου ζητεί την παραίτηση της κ. Έβερτ. Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης αναφέρει:

«Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων κ. Αλεξία Έβερτ χαρακτήρισε, σε δημόσιο διαδικτυακό σχόλιό της, ως «κατσαρίδες και τρωκτικά» τα μέλη του ΚΚΕ που επέλεξαν να τιμήσουν, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Είναι προφανής η αναντιστοιχία ανάμεσα στο θεσμικό ρόλο της κ. Έβερτ και στη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, και μάλιστα με τη χρήση ακραίας ρατσιστικής ρητορικής από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας. Κατά συνέπεια, θεωρούμε την παραίτηση της κ. Έβερτ αυτονόητη και αναμένουμε από τον κ. Μπακογιάννη να πράξει τα δέοντα.»

Κατάπτυστη δήλωση

Σε πολύ υψηλούς τόνους, ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος κι επικεφαλής της παράταξης Λαϊκής Συσπείρωση, δήλωσε:

«Η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ, που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ.»

Ο κ. Σοφιανός υπογράμμισε:

Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων.»

Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί

Από τη μεριά της, η δημοτική παράταξη Αθήνα Είσαι Εσύ του Παύλου Γερουλάνου, έκανε την εξής δήλωση:

«Χαρακτηρισμοί όπως αυτοί που έκανε η aντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων κ. Αλεξία Έβερτ για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Στην πολιτική μπορεί να διαφωνούμε ριζικά ο ένας με τον άλλο, αλλά πολιτευόμαστε ακριβώς για να γεφυρώσουμε τις διαφορές και τις διαφωνίες μας.

Δηλώσεις αυτού του τύπου προωθούν τον διχασμό και την μισαλλοδοξία και καθιστούν τις όποιες διαφορές μας αγεφύρωτες. Ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο που διανύουμε ως χώρα η διατήρηση της ομοψυχίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κα Έβερτ είναι να θέσει την παραίτηση της στη διάθεση του Δημάρχου.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ