ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Διάσκεψη των Προέδρων τα επεισόδια του Πολυτεχνείου

Στη Διάσκεψη των Προέδρων τα επεισόδια του Πολυτεχνείου
ΙΝΤΙΜΕ

Στην έρευνα που διεξάγεται για τις καταγγελίες περί προπηλακισμού και επιθέσεων σε βάρος βουλευτών στην επέτειο του Πολυτεχνείου παρέπεμψε ο Πρόεδρος της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων μετά τις σχετικές αναφορές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Κώστας Τασούλας επεσήμανε πάντως, πως λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης η κυβέρνηση έπρεπε να περιορίσει φαινόμενα που επιδεινώνουν την κατάσταση και να προστατεύσει τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε και στη σημερινή απόφαση του ΣτΕ που θεώρησε συνταγματικούς τους περιορισμούς που τέθηκαν.

«Δεν μπορεί να προπηλακίζονται βουλευτές, έχουμε αναβάθμιση και κλιμάκωση της αστυνομικής βίας», ανέφερε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Όλγα Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε «επικίνδυνο ολίσθημα» τα επεισόδια ακραίας καταστολής που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Επίθεση και αστυνομική βία κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ο οποίος ανέφερε ότι το σώμα του είναι γεμάτο μελανιές κι ότι χτυπήθηκαν άγρια και άλλοι βουλευτές του ΚΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατήγγειλε ότι παρ΄ολίγον να ήταν θύμα αστυνομικής βίας και ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αντισυνταγματικό πολύωρο περιορισμό της ίδιας και του Κρίτωνα Αρσένη από αστυνομικές δυνάμεις στη Βασ. Σοφίας κατήγγειλε η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ 25.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ