Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου - Γάλλου πρέσβη για τα Rafale
Ανανεώθηκε:
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρέσβη της Γαλλίας Πατρίκ Μεζονέβ είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν το χρονοδιάγραμμα, οι διαδικασίες αλλά και μια σειρά από τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην απόκτηση των γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών Rafale από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
«Στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης εργαζόμαστε πάνω σε ένα φιλόδοξο, αλλά οργανωμένο και καλά μελετημένο σχέδιο για την ανανέωση των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας», τόνισε νωρίτερα ο υπουργός μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο του American Hellenic Institute (AHI) με τίτλο «Ενημέρωση για την Ελληνική Πολιτική Άμυνας».
Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ πως το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμά της χώρας είναι φιλόδοξο.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τα Rafale θα αντικαταστήσουν τα παλιά Mirage, θα είναι 18 συνολικά στον αριθμό, με τα έξι από αυτά καινούργια ενώ τα υπόλοιπα 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα.
«Ευελπιστούμε ότι θα παραλάβουμε τα πρώτα μέσα στο 2021» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Δόξα τω Θεώ επιζήσαμε»: Συγκλονιστική μαρτυρία στο CNNi για τους σεισμούς στη Βενεζουέλα
19:31
Βρετανία: Νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για μήνα Ιούνιο με 36,4 βαθμούς Κελσίου
19:23
Live Τσίπρας: Ο κόσμος θέλει να καλύψουμε το πολιτικό κενό - Όχι ρεζερβέ θέσεις για πρώην του ΣΥΡΙΖΑ
19:16
LIVE Βενεζουέλα: Πάνω από 30.000 οι αγνοούμενοι - Τουλάχιστον 164 οι νεκροί από τους σεισμούς
19:15