ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώθηκε στη Βουλή η δικογραφία Παπαγγελόπουλου

Ανακοινώθηκε στη Βουλή η δικογραφία Παπαγγελόπουλου

Ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με βάση την αναφορά που απέστειλε στον Άρειο Πάγο η εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Γεωργία Τσατάνη σχετικά με τη συνάντηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν για το θέμα Βγενόπουλου.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από τον πολιτικό προϊστάμενο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών και μελών της κυβέρνησης, με ημερομηνία 3 Μαρτίου 2016. Μαζί πάντως, με τη δικογραφία η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου ανήγγειλε και την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αρμόδιου για θέματα Διαφθοράς, προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία απαντά σε όσα του καταλογίζει η
Γεωργία Τσατάνη.

Οι πρωτοβουλίες για την τύχη της υπόθεσης ανήκει πλέον στα κόμματα. Η ΝΔ όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, υποστηρίζοντας
πως θα πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες. «Από τη στιγμή που ο φάκελος θα έρθει στη Βουλή όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η ΝΔ θα κινηθεί ανάλογα», είπε.

Ως επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η κατάθεση αιτήματος με τις υπογραφές 30 βουλευτών για σύσταση Προκαταρτικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αρμόδιου για θέματα Διαφθοράς.

Σε άλλη περίπτωση, μπορεί να υποβληθεί αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα πρέπει να υποβληθεί από 60 τουλάχιστον βουλευτές με στόχο να διερευνηθούν τυχόν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ