ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό – Εγκληματικές οι ευθύνες Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος: Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό – Εγκληματικές οι ευθύνες Μητσοτάκη

Συνεχίζει την επίθεση στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σήμερα ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε το εξής σχόλιο με αφορμή τις επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη:

«Ο ανεύθυνος κ. Μητσοτάκης περίμενε να φτάσουμε στο και πέντε για να προχωρήσει, έστω και δειλά, σε μέτρα επίταξης. Στις 4 Νοεμβρίου, μετά από επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, είχαμε καλέσει άμεσα για επίταξη των ιδιωτικών κλινών και ουσιαστική εμπλοκή του στρατιωτικού νοσοκομείου. Αντί για αυτά, η κυβέρνηση σχεδίαζε τη μεταφορά ασθενών με τρένο στην Αθήνα.

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ κατατάσσουν την Ελλάδα στις τελευταίες χώρες σε μέτρα στήριξης τόσο του συστήματος υγείας όσο και της οικονομίας. Ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση αρνείται την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρνείται να οργανώσει την άμυνα της κοινωνίας. Οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη είναι εγκληματικές.»

«Πεταμένα λεφτά

Από τη μεριά του, ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο Open είπε ότι η κυβέρνηση «πρέπει να απομακρυνθεί, υπό το βάρος των τραγικών εξελίξεων, από αποκρουστικές λογικές, που θεωρούν τις ΜΕΘ “πεταμένα λεφτά”, όπως είχε πει ο ανεκδιήγητος κ. Πέτσας, ή ότι το σύστημα υγείας “πρέπει να είναι ιδιωτικό”, σύμφωνα με την κυρία Ξαφά».

Προσέθεσε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές φωνάζουν πως το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όρια του και απαιτείται ενίσχυσή του, ενώ «πλέον, όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι στους καιρούς των μεγάλων κρίσεων ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να μας βγάλει από τις κρίσεις».

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «η κοινωνία και η οικονομία στενάζουν» και πως «οι κύριοι Στουρνάρας και Βρούτσης είναι εκτός πραγματικότητας». Καλώντας την κυβέρνηση να αποδεχθεί τις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ «για καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος με βάση τη σύμβαση εργασίας κάθε εργαζόμενου και για την επέκταση ενός έκτακτου εισοδήματος στα νοικοκυριά που έχουν ευάλωτα μέλη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ