ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Οξύνεται η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία

Κορωνοϊός: Οξύνεται η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία
Γιώργος Ζάχος / ΙΝΤΙΜΕ

Κάθε μέρα που περνάει, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας.

Το πολιτικό κλίμα έχει γίνει τοξικό, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν βαρύτατες κατηγορίες. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο έχει καταρρεύσει η συναίνεση, αλλά δεν υπάρχει σημείο επαφής μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας.

Σπέκουλα στην επιδημία:

Από τη μεριά της κυβέρνησης, τέσσερις είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους συγκροτεί την πολιτική γραμμή της απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση:

- Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολιτικά στην καταστροφή και κάνει πολιτική πάνω στους θανάτους.

- Αυτή την ώρα απαιτείται εθνική συστράτευση την οποίο υπονομεύει η αξιωματική αντιπολίτευση.

- Η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει για την πανδημία.

- Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι καταστροφικά ανεξέλεγκτο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη δήλωση του Χρήστου Γιαννούλη περί ευθύνης της κυβέρνησης για τους θανάτους από κορωνοϊό

«Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σπεκουλάρει, διαρκώς, στην επιδείνωση της πανδημίας, σε περισσότερους νεκρούς, σε περισσότερη δυστυχία. Η απομόνωση τους από την κοινωνία και το αντιπολιτευτικό τους άγχος, τους οδηγούν στην αθλιότητα. Και τελικά στην πλήρη απαξίωση».

Εγκληματική ιδεοληψία

Από την άλλη μεριά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τέσσερις βασικές θέσεις:

- Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης και λειτουργεί σπασμωδικά.

- Οι κυβερνώντες άφησαν να περάσουν οχτώ μήνες από το πρώτο κύμα, χωρίς να πάρουν τα αναγκαία μέτρα που ήταν απολύτως ρεαλιστικά.

- Η κυβέρνηση δεν έκανε και δεν κάνει αυτά που πρέπει για το ΕΣΥ όχι μόνο λόγω ανικανότητας, αλλά και νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας.

- Η συναίνεση τορπιλίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία η οποία επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία εφαρμογής αυταρχικών και ακραία ταξικών επιλογών:

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αποδεικνύεται λοιπόν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι απλά εγκληματικά ανίκανοι να διαχειριστούν την πανδημία του κορωνοιού, είναι κάτι χειρότερο: εγκληματικά ιδεοληπτικοί. Τόσους μήνες δεν ενίσχυσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας από άποψη. Ήταν συνειδητή τους επιλογή. Γιατί να το ενισχύσουν άλλωστε με υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, αφού ο σχεδιασμός τους για αύριο είναι να το ιδιωτικοποιήσουν;»

Είναι βέβαιο ότι η κατάσταση θα πολωθεί περεταίρω αφού μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, μοιάζει να μην υπάρχουν γέφυρες μεταξύ των δύο κομμάτων,

ΔΗΜΟΦΙΛΗ