ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογίες ΚΙΝΑΛ για δανειολήπτες και εργαζόμενους στο ΕΣΥ

Τροπολογίες ΚΙΝΑΛ για δανειολήπτες και εργαζόμενους στο ΕΣΥ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως 30 Απριλίου 2021 προτείνει μεταξύ άλλων το ΚΙΝΑΛ σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή με τις υπογραφές της Φώφης Γεννήματα κι όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που συζητείται στη Βουλή, το ΚΙΝΑΛ προτείνει αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι τις 30 Απριλίου του επόμενου έτους, με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που προβλέπονται, αναστολή εφαρμογής του πτωχευτικού κώδικα μέχρι το τέλος Απριλίου και μετάθεση των προθεσμιών για τον επαναπροσδιορισμό των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας η προτεινόμενη ρύθμιση αφορά παράταση προθεσμιών για δανειολήπτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν αντικειμενικές οικονομικές δυσκολίες αλλά και δυσχέρειες στη συγκέντρωση δικαιολογητικών λόγω της πανδημίας.

Επίσης, με τροπολογία που επανακατέθεσε το ΚΙΝΑΛ με τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ζητείται η ένταξη των εργαζομένων στο Σύστημα Υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και η χορήγηση δώρου Χριστουγέννων για το προσωπικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ