ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κόντρα για την εισαγγελική παρέμβαση για τους πολιτικους αρχηγούς

Βουλή: Κόντρα για την εισαγγελική παρέμβαση για τους πολιτικους αρχηγούς
ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή αντιπαράθεση πυροδότησε στη Βουλή η παρέμβαση του εισαγγελέα για την παρουσία των Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη σε εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου παρά την απαγόρευση για δημόσιες συναθροίσεις.

Για μείζον θέμα δημοκρατίας έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, είπε:

«Τί σήμα δίνετε στους εισαγγελείς και την κοινωνία; Σας φοβίζει η κοινωνία και για το λόγο αυτό θέλετε να εκπέμψετε ένα σήμα αυταρχισμού και καταστολής για να αποτρέψετε κάθε κοινωνική διεκδίκηση».

Για θεατρική παράσταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο παριστάμενος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. «Εμείς κυβερνάμε με βαθιά δημοκρατική πεποίθηση, με σεβασμό στους θεσμούς και το αποδεικνύουμε καθημερινά», είπε.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, υποστηρίζοντας πως «οι απειλές θα πέσουν στο κενό και ότι καμία απαγόρευση δεν μπορεί να βάλει την χώρα στο γύψο».

«H κυβέρνηση τιμά, σέβεται και κάνει τα πάντα για την αναβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών, τόνισε πως προέχει η τήρηση της νομιμότητας», ήταν το έμμεσο αλλά σαφές σχόλιο του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου επεσήμανε την ανάγκη υπακοής στις εισηγήσεις των επιστημόνων και τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Ανέφερε πάντως, πως ήταν αχρείαστη η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις και δήλωσε έκπληκτος από την παρέμβαση της εισαγγελίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ