ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία αναμένει από την ΕΕ να αναγνωρίσει τα λάθη της

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία αναμένει από την ΕΕ να αναγνωρίσει τα λάθη της
(Cem Ozdel/Turkish Foreign Ministry via AP, Pool)

Επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης -σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή Ερντογάν- εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Τουρκία αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει τα λάθη της» δήλωσε προκλητικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την ίδια ώρα, κάλεσε την Ε.Ε. να «κατανοήσει την αξία που θα προσθέσει η ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση».

Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός προχώρησε σε ένα νέο… άνοιγμα στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Η Τουρκία θα καταβάλει τις απαραίτητες προσπάθειες για να οδηγήσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ σε θετική κατεύθυνση βάσει στρατηγικών συμφερόντων» είπε ο Τσαβούσογλου.

«Επίθεση φιλίας» από τον Ερντογάν

Το Σαββατοκύριακο ο Τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε μια «επίθεση» φιλίας, υποστηρίζοντας σε δηλώσεις του πως η χώρα του «βλέπει τον εαυτό της ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης, ωστόσο δεν θα ενδώσει στις επιθέσεις» και στα «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

«Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης… Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι θα λυγίσουμε σε απροκάλυπτες επιθέσεις εναντίον της χώρας και του έθνους μας, συγκεκαλυμμένες αδικίες και δύο μέτρα και δύο σταθμά», είπε ο Ερντογάν, σε ομιλία που εκφώνησε σε μέλη του κόμματός του AKP.

Ο Ερντογάν, που μίλησε μέσω βιντεοσύνδεσης από την Κωνσταντινούπολη, είπε επίσης ότι η ΕΕ θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα και να κάνει την Τουρκία πλήρες μέλος της ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ