ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ενίσχυση στην Aegean να συνοδεύεται από παροχή μετοχών στο Δημόσιο

ΣΥΡΙΖΑ: Η ενίσχυση στην Aegean να συνοδεύεται από παροχή μετοχών στο Δημόσιο
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σαφείς όρους και προϋποθέσεις θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κρατική ενίσχυση της Aegean.

Υπενθυμίζεται ότι χτες η κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο κρατικής ενίσχυσης-μαμούθ της εταιρίας, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ. Σε αντάλλαγμα το Δημόσιο θα πάρει warrants (ειδικά δικαιώματα προαίρεσης για αγορά μετοχών, τα οποία δικαιούται να ασκήσει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σε ορισμένο χρονικό διάστημα). Η κρατική ενίσχυση κρίθηκε απαραίτητη λόγω των προβλημάτων που έχει επιφέρει στις αερομεταφορές το lockdown

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναγνωρίζει την ανάγκη συνέχισης του πτητικού έργου της Aegean, όπως και τη σημασία της ενίσχυσης της εταιρίας για τη διατήρηση και των θέσεων εργασίας, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ελληνική οικονομία.»

Προσθέτει δε ότι:

«Ως εκ τούτου, η απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει με 120 εκατ. ευρώ κρατικής χρηματοδότησης την αεροπορική εταιρεία Aegean είναι εύλογη, αρκεί να γίνει με σαφείς όρους και προϋποθέσεις:

1. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον. Η κρατική ενίσχυση πρέπει να συνοδεύεται από απόκτηση μετοχών από το Δημόσιο και όχι μόνο δικαιωμάτων (warrants).

2. Η κρατική χρηματοδότηση πρέπει να συνοδεύεται από σαφή δέσμευση από πλευράς της εταιρίας για διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας.»

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει ως εξής:

«Τέλος, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι θα περιμέναμε από την κυβέρνηση να επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία και αντανακλαστικά για χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που εδώ και οχτώ μήνες βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής και που αντί για επιχορηγήσεις και μη επιστρεπτέα ενίσχυση, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είτε δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ είτε έχουν λάβει μονάχα κάποια δάνεια με τη μορφή της επιστρεπτέας ενίσχυσης, αυξάνοντας έτσι το ιδιωτικό τους χρέος.»

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ