ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: 30 κατασκηνώσεις, διαθέσιμες ως 15 Ιουνίου για φιλοξενία προσφύγων

Κουρουμπλής: 30 κατασκηνώσεις, διαθέσιμες ως 15 Ιουνίου για φιλοξενία προσφύγων
Παναγιώτης Κουρουμπλής (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στις παιδικές κατασκηνώσεις που ανήκουν στο υπουργείο Πρόνοιας, πρότεινε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Υπάρχουν διαθέσιμες 30 κατασκηνώσεις και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε μέχρι τις 15 Ιουνίου που πηγαίνουν τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ έκανε λόγο για έκτακτες καταστάσεις, κι επισήμανε ότι για όλα χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος, καθώς ο μηχανισμός δεν ήταν προετοιμασμένος για τόσο βάρος, δυσανάλογο των δυνατοτήτων του.

«Μέχρι να πάνε τα παιδιά κατασκήνωση θα έχουμε βρει άλλους χώρους. Χρειαζόμαστε χρόνο γιατί η προσπάθεια είναι γιγαντιαία σε έναν μηχανισμό που δεν είχε ποτέ προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος έκανε γνωστό πως έχει στείλει επιστολή στις Τράπεζες για τη διάθεση και των δικών τους υποδομών, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επέλθει συμφωνία σε αυτό το θέμα.

Αναφερόμενος στην Ειδομένη, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως η εικόνα αυτή δεν τιμά την Ευρώπη, και σημείωσε πως «γίνεται προσπάθεια σιγά σιγά αυτοί οι άνθρωποι να κατέβουν προς τα κάτω. Όπου και να τους πάμε όμως, όλοι έχουν στο μυαλό τους τα σύνορα, πάντα έχουν την ελπίδα να φύγουν, να βρεθούν στα σύνορα και να έχουν μια ευκαιρία να περάσουν».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ