Κουρουμπλής: 30 κατασκηνώσεις, διαθέσιμες ως 15 Ιουνίου για φιλοξενία προσφύγων
Τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στις παιδικές κατασκηνώσεις που ανήκουν στο υπουργείο Πρόνοιας, πρότεινε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Υπάρχουν διαθέσιμες 30 κατασκηνώσεις και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε μέχρι τις 15 Ιουνίου που πηγαίνουν τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ έκανε λόγο για έκτακτες καταστάσεις, κι επισήμανε ότι για όλα χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος, καθώς ο μηχανισμός δεν ήταν προετοιμασμένος για τόσο βάρος, δυσανάλογο των δυνατοτήτων του.
«Μέχρι να πάνε τα παιδιά κατασκήνωση θα έχουμε βρει άλλους χώρους. Χρειαζόμαστε χρόνο γιατί η προσπάθεια είναι γιγαντιαία σε έναν μηχανισμό που δεν είχε ποτέ προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος έκανε γνωστό πως έχει στείλει επιστολή στις Τράπεζες για τη διάθεση και των δικών τους υποδομών, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επέλθει συμφωνία σε αυτό το θέμα.
Αναφερόμενος στην Ειδομένη, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως η εικόνα αυτή δεν τιμά την Ευρώπη, και σημείωσε πως «γίνεται προσπάθεια σιγά σιγά αυτοί οι άνθρωποι να κατέβουν προς τα κάτω. Όπου και να τους πάμε όμως, όλοι έχουν στο μυαλό τους τα σύνορα, πάντα έχουν την ελπίδα να φύγουν, να βρεθούν στα σύνορα και να έχουν μια ευκαιρία να περάσουν».
SPONSORED
Στον εσωτερικό τουρισμό στρέφονται οι Γερμανοί λόγω των υψηλών τιμών και της αβεβαιότητας
16:50
Ο Όμιλος ONEX εξασφαλίζει Υπηρεσίες Επείγουσας Αερομεταφοράς για πέμπτη συνεχή χρονιά σε όλους τους κατοίκους της Σύρου
16:49
Notos - Λαμπρόπουλος: Τέλος εποχής στο κατάστημα της Σταδίου μετά από 113 χρόνια
16:47
Στο νοσοκομείο με συμπτώματα χανταϊού μεταφέρθηκε 25χρονος Ιταλός
16:39