ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Πιθανότερο σενάριο τα σχολεία να ανοίξουν πριν τις γιορτές

Κεραμέως: Πιθανότερο σενάριο τα σχολεία να ανοίξουν πριν τις γιορτές
© Intime p.a.

Την εισήγηση των ειδικών αναμένει το υπουργείο Παιδείας για να ανοίξει και πάλι τα σχολεία, όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η Νίκη Κεραμέως.

Όπως τόνισε η ίδια μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6, οι αποφάσεις εξαρτώνται από το επιδημιολογικό φορτίο και αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως το να ανοίξουν τα σχολεία είναι βασική προτεραιότητα ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε πως υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες και θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις.

Μάλιστα, η κ. Κεραμέως τόνισε πως το επικρατέστερο σενάριο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές.

Ερωτηθείσα για το εάν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση.

Αναφορικά με την τηλεκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε πως τα περισσότερα προβλήματα έχουν πλέον ξεπεραστεί και τα μαθήματα γίνονται πλέον κανονικά.

«Τίποτα δεν αντικαθιστά τη διά ζώσης διδασκαλία, όταν όμως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα» είπε η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ