ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: 1,6 εκατ. τηλεδιασκέψεις την περασμένη εβδομάδα και 74 εκατ. λεπτά μαθήματος

Κεραμέως: 1,6 εκατ. τηλεδιασκέψεις την περασμένη εβδομάδα και 74 εκατ. λεπτά μαθήματος
ΙΝΤΙΜΕ

Στοιχεία για τις τηλεδιασκέψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση έδωσε στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως και απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ανέφερε πώς το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης είναι τεράστιο και πως πρώτο μέλημα του υπουργείου Παιδείας είναι τα αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν.

«Το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης είναι τεράστιο, είναι πρωτόγνωρο, προβλήματα θα υπάρχουν, εδώ όμως είμαστε να τα αντιμετωπίσουμε», είπε απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου από το ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή, μόνον χθες πραγματοποιήθηκαν περίπου 54.000 με 55.000 παράλληλες τηλεδιασκέψεις Δημοτικών και Νηπιαγωγείων και περίπου 39.000 Γυμνασίων και Λυκείων. Σχεδόν το σύνολο των δημόσιων λειτουργών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει εγγραφεί στη σύγχρονη τηλεκπαίδευση, με το εκπαιδευτικό προσωπικό να φθάνει τους 83.000 και 68.000 αντίστοιχα.

«Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1,6 τηλεδιασκέψεις, με συνολικά 21 εκατ. συμμετοχές μαθητών και 74 εκατ. λεπτά μαθήματος», είπε για να συμπληρώσει πως κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown μόλις 100.000 μαθητές ήταν εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα του πανελληνίου σχολικού δικτύου, ενώ σήμερα ξεπερνούν το 1,4 εκατ. μαθητές. Σε ότι αφορά στην παροχή εξοπλισμού, είπε πως έχουν δοθεί 93.000 φορητές συσκευές που προέρχονται από δωρεές και κοινοτικά κονδύλια.

Δριμύτατη κριτική άσκησε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διαφημίζει ένα παράλληλο σύμπαν μεγαλεπήβολων σχεδίων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ