ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Χρυσοχοΐδη για τη δήλωση περί μετάδοσης του κορωνοϊού στους εξωτερικούς χώρους

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Χρυσοχοΐδη για τη δήλωση περί μετάδοσης του κορωνοϊού στους εξωτερικούς χώρους
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Έντονα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περί μετάδοσης του κορωνοϊού στους εξωτερικούς χώρους.

Μιλώντας στον Real, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην αστυνομία: «Η αστυνομία αυτή τη στιγμή έχει γύρω στα 500 κρούσματα. Ελάχιστοι, νομίζω μετρούνται στα δάχτυλα μιας παλάμης, νοσηλεύονται γιατί είναι νέοι άνθρωποι. Δυστυχώς, όλο το πρόβλημα έρχεται από φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον όχι από το υπηρεσιακό. Και δεύτερον οι άνθρωποι που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο, φορούσαν όλοι μάσκες, ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον βάσει οδηγίας που δόθηκε και ήταν έξω.

Δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός, Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους. Γίνονται τα πάντα και λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα και υπάρχουν εντολές προς τους διοικητές των υπηρεσιών για την τήρηση των μέτρων.»

Η κυβέρνηση τα έχει χαμένα

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση τα έχει χαμένα. Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου επισήμανει:

«Λίγες ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 13/11, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωνε: "Οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια"

Λίγες ημέρες μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου, σήμερα 27/11, ο ίδιος υπουργός, δήλωσε: "Δεν μεταδίδεται έξω στην ατμόσφαιρα ο ιός. Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους".»

Υπογράμμισε δε ότι:

«Ότι η κυβέρνηση τα έχει χαμένα το έχει διαπιστώσει όλη η χώρα. Δεν περιμέναμε ωστόσο τόσο θράσος από τον κ. Χρυσοχοϊδη ώστε να παραδέχεται με αυτόν τον τρόπο ότι στην κυβέρνηση παίζουν επικίνδυνα, πέρα από παιχνίδια με την υγεία των πολιτών, και παιχνίδια με τις ίδιες τις ελευθερίες τους.»

Χωρίς υγειονομική αιτιολόγηση

Από τη μεριά του, ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε πως μετά τη δήλωση Χρυσοχοΐδη «καταλαβαίνουμε ότι η απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας που απαγόρευσε σε όλη την χώρα το συνταγματικό δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» άνω των τριών ατόμων, δεν έχει υγειονομική αιτιολόγηση αλλά αμιγώς πολιτική.»

Ο κ. Σπίρτζης έθεσε τα εξής ερωτήματα:

«Πώς να εξηγήσει κάποιος διαφορετικά ότι με το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη απαγορεύτηκαν οι συμβολικές εκδηλώσεις και διεξάγεται εισαγγελική έρευνα, για τον αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις κατά την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη;

Πώς να εξηγήσει την διάλυση όποιων συμβολικών εκδηλώσεων έγιναν, πάντα σε εξωτερικούς χώρους, με απόλυτη τήρηση των μέτρων;

Πώς να εξηγήσει τα φαινόμενα ακραίας αστυνομικής βίας, που με άλλοθι τα μέτρα για τον κορονοϊό, εκφράστηκαν από τους μειοψηφικούς ακροδεξιούς θύλακες της αστυνομίας, συνήθως σε εξωτερικούς χώρους;

Ως πότε θα παίζουν με την υπομονή, την ζωή και τη λογική του Ελληνικού λαού;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ