ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ξανθός ζητά απαντήσεις από τον Κικίλια για τον ΕΟΔΥ

Ο Ξανθός ζητά απαντήσεις από τον Κικίλια για τον ΕΟΔΥ
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Απαντήσεις για τη διαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας ζητά με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικου Τύπου που αναφέρουν ότι ο ΕΟΔΥ δίνει ελλιπή στοιχεία στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα κρούσματα, τη διασπορά του ιού και τον επιπολασμό της νόσου, ζητά ο Ανδρέας Ξανθός.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας με ερώτηση προς τον Βασίλη Κικίλια που κατέθεσε στη Βουλή επαναφέρει μάλιστα, το θέμα της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων και εγκαλεί την κυβέρνηση για την άρνηση της.

«Άρνηση επικίνδυνη για την αξιοπιστία της επιστημονικής κοινότητας και της Πολιτείας στη μάχη κατά του Covid-19, καθώς και για την αναγκαία πολιτική και κοινωνική συναίνεση σ’ αυτή την κρίσιμη φάση της υγειονομικής μάχης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Ανδρέας Ξανθός καλεί τον υπουργό Υγείας να απαντήσει τι προτίθεται να κάνει ώστε να εξαλείψει τις σκιές περί αδιαφάνειας και πολιτικής ιδιοτέλειας κατά τον χειρισμό της κρίσης, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και την εμπιστοσύνη των πολιτών στις εισηγήσεις της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ