ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Νταβούτογλου μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Δηλώσεις Νταβούτογλου μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Νταβούτογλου τόνισε τη φιλία ανάμεσα στις δυο χώρες. "Από δω και περά τα υπουργεία μας θα αποτελέσουν τη γέφυρα για καλύτερο μέλλον στις σχέσεις των δυο χωρών", σημείωσε μετά το τέλος της συνάντησης με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την υπογραφή των διμερών συμφωνιών.

"Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται τα έργα για τα ακτοπλοϊκά που θα συνδέουν Σμύρνη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουν τα έργα για τα μεγάλης ταχείας τρένα για Κωνσταντινούπολη.Θα πρέπει να ξεκινήσουμε το συντομότερο τις αεροπορικές πτήσεις Άγκυρας Αθήνας", σημειωσε.

"Οι τουριστικές σχέσεις των δυο χωρών να αποτελέσουν βασική στήριξη στις δυο χώρες. Εύχομαι στον τουριστικό τομέα να συνεχιστεί η καλή συνεργασία μας. Μας συνδέει η θάλασσα".

Την πρόταση για τον επόμενο χρόνο μιας συνάντησης στη Θεσσαλονίκη τη δεχτήκαμε με ευχαρίστηση, για τα σχέδια που έχουμε συζητήσει.

"Λόγω της οικονομικής κρίσης ευχόμαστε σε επίπεδο κεφαλαίων να συνεχιστούν οι επενδύσεις που κάνουν οι Έλληνες στην Τουρκία και οι Τούρκοι στην Ελλάδα".

"Δουλεύουμε πολλά προτζεκτ μαζί και χαιρόμαστε γιαυτό. Ελπίζουμε για τις επόμενες γενιές να υπάρξουν βελτιώσεις για να βελτιωθούν οι σχέσεις μας όσον αφορά και τα ιστορικά γεγονότα".

"Στη συνάντηση στις Βρυξέλες -βρισκόμαστε πολύ συχνά με τον κ.Τσίπρα, εξετάσαμε τα θέματα των παράτυπων μεταναστών. Ελλάδα Τουρκία μοιράζονται την προσφυγική κρίση".

"Η Τουρκία άνοιξε τις πόρτες της και φιλοξένει 2,7 εκατομμύρια Σύρους. Απαντάμε στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης και συμφωνούμε με ένα κοινό προσχέδιο. Η συνεργασία των δυο χωρών είναι πολύ σημαντική για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά στο Αιγαίο την προσφυγική κρίση και να μειώσουμε στο ελάχιστο τις δραματικές καταστάσεις στη θάλασσα στο Αιγαίο".

"Συζητήσαμε για το Αιγαίο και το Κυπριακό και ευχαριστώ τον κ. Τσίπρα. Να είμαστε οι χώρες που δημιουργούν κλίμα ειρήνης και ηρεμίας στη γύρω περιοχή".

"Εγκαινιάσαμε το γραφείο πρωθυπουργίας της Σμύρνης. Δίνω την άδεια στον κ. Τσίπρα να χρησιμοποιεί όποτε θέλει το γραφείο μας".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ