ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μισέλ ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μισέλ ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
ΓτΠ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, τον Σλοβένιο ομόλογό του, Γιάνεζ Γιάνσα και τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ίγκορ Μάτοβιτς.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η προετοιμασία ενόψει της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 10 και 11 Δεκεμβρίου, στην ατζέντα του οποίου βρίσκονται και οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας.

Οι ηγέτες των κρατών-μελών θα αποφασίσουν στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν αναφορικά με την Τουρκία ανέφερε τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, τονίζοντας ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι».

Επιπροσθέτως, ο κ. Στάνο επισήμανε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα, που σημαίνει ότι οι ηγέτες της ΕΕ και των κρατών-μελών της ΕΕ θα συναντηθούν κατά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το Δεκέμβριο και θα ξαναδούν εάν η Τουρκία υλοποίησε τις προσδοκίες τους».

Οι Βρυξέλλες έχουν καλέσει επανειλημμένα την Άγκυρα σε αποκλιμάκωση των εντάσεων και σε έναν εποικοδομητικό διάλογο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ