ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική κόντρα για τη φωτογραφία Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

Πολιτική κόντρα για τη φωτογραφία Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

Σκληρή πολιτική σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα.

Αρχικά το θέμα δημιουργήθηκε στα social media. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τα κόμματα. Στη φωτογραφία που δημοσίευσε το Docomento, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός να βγάζει αναμνηστική φωτογραφία με ομάδα μοτοσικλετιστών στην Πάρνηθα. Η κριτική εστιάζεται στο ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ομάδα των πολιτών δεν φοράνε μάσκες και δεν κρατάνε αποστάσεις.

Κατηγορείται ότι είναι ανθρώπινος

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι. Επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε:

«Δεν ξέρει κανείς από που να το πιάσει. Κατηγορείται ο πρωθυπουργός γιατί είναι ανθρώπινος; Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν εξαφανισμένος, ήταν σε κότερα με πούρα.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να πηγαίνει για ποδήλατο στην Πάρνηθα και να μπορεί να πάρει ένα τσουρέκι, όπως οποιοσδήποτε άλλος πολίτης. Αυτό κάνει ένας ανθρώπινος πρωθυπουργός. Τι διάσταση θέλει να δώσει μια απελπισμένη αντιπολίτευση είναι άλλο θέμα. Ας το κρίνουν οι πολίτες. Εγώ λέω ότι ο πρωθυπουργός είναι ανθρώπινος, κάνει αυτό που κάνει κάθε Έλληνας, ποτέ δεν θα αρνηθεί να φωτογραφηθεί και να μιλήσει με οποιονδήποτε. Ας το κρίνουν και ας δουν άλλους που ήταν σε κότερα με πούρα.»

Αλαζονεία

Στον Στέλιο Πέτσα απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Συγκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και 9 μήνες κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη. Επέλεξε να σπάσει το lockdown και φωτογραφηθεί χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες. Η σημερινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου εκθέτει τον πρωθυπουργό.

Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο να ρίχνεις την ευθύνη στους πολίτες και ο ίδιος να αρνείσαι να τηρήσεις τα απαραίτητα μέτρα. Είναι δείγμα αλαζονείας και έλλειψης ενσυναίσθησης.»

Πού πήγε η ατομική ευθύνη;

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης ανέφερε:

«Αυτοί που τόσο καιρό για όλες τις ευθύνες τους αναμασούν την ατομική ευθύνη των πολιτών, των διαδηλωτών, των εργαζόμενων και της νεολαίας, θεωρούν "ανθρώπινο" ο Πρωθυπουργός να κάνει εξόρμηση στη φύση χωρίς να τηρεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας.

Πού ακριβώς πήγε η ατομική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη ο οποίος καιρό τώρα κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για τα όσα ο ίδιος, χάριν εξυπηρέτησης ολιγαρχικών συμφερόντων δεν κάνει;

Είναι εξοργιστικός και ντροπιαστικός ο τρόπος με τον οποίο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προσπάθησε σήμερα να τον καλύψει, "δικαιολογώντας" τα τόσο σκανδαλώδη δυο μέτρα και δυο σταθμά.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ